BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 9 Nisan 2019

Mursi’yi deviren darbenin ardından İsrail çıktı

DÜNYADA hiçbir şey tesadüfen olmaz. Ve hiçbir şey gizli kalmaz.
Birbirinden farklı gibi görünen aslında birbiriyle tam örtüşen 3 olay, ABD-İsrail'in Müslüman dünyanın damarlarına nasıl girdiğini çok iyi anlatmaktadır. Aşağıdaki 3 olayı aynı parantez içinde okuyalım.
1) TARİH 14 OCAK 2019
ABD'nin diplomatik olarak desteklediği;
İsrail, Mısır, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi arasında EASTMED doğalgaz boru hattının inşası, İsrail ve Kıbrıs gazının AVRUPA'YA taşınmasında koalisyon anlaşması yapıldı.
2) TARİH 20 MART 2019
ABD Dışişleri Bakanı Pompei, Güney Kıbrıs, Rum, Yunanistan, İsrail arasında Kudüs'te Doğu Akdeniz gazı stratejisi çizdi.
Mısır lideri Sisi ile de Mısır merkezli taktikler değerlendirildi.
3) 5 NİSAN 2019
Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'yi deviren darbenin arkasından İsrail (ABD)) çıktı. Yakın zamandaki bu 3 konu birbiri ile üst üste oturan, Doğu Akdeniz'de ABD patronajında yürütülen Mısır darbesi -Gaz ilişkisinin üzerine kurgulanan derin planları deşifre ediyor.
İsrailli General Mısır'ın eski devlet başkanı Muhammed Mursi'ye yapılan darbenin arkasında İsrail'in olduğunu iddia etti. İsrail Ordu Komutanlarından Aryeh Eldad, yerel bir gazeteye yazdığı yazıda 2013 yılında Mısır'ın demokratik yollarla seçilerek başa gelen Devlet Başkanı Muhammed Mursi'yi devirmeye ve ona karşı yapılan darbeyi yönetmeye çalıştığını yazdı. Maariv adlı yayın organı için yazı kaleme alan Eldad, ""OBAMA'YI İKNA ETTİK" Bu aşamada İsrail hızlı davrandı, diplomatik araçları harekete geçirmek, daha da önemlisi Abdel Fattah Al-Sisi'yi iktidara getirmek istedik ve dönemim ABD Başkanı Barack Obama'yı bu eyleme muhalefet etmemeye ikna ettik" diye yazarak perdeyi kaldırdı.

ERDOĞAN-MURSİ HATTINA SABOTAJ
ABD-İsrail, Cumhurbaşkanı Mursi'yi darbeyle devirerek, Türkiye- Mısır hattına mayın döşemişlerdir. Doğu Akdeniz parsalesyonu başlamıştır. Mursi'nin Cumhurbaşkanı olduktan sonra, Ankara'ya gelmiş, AK Parti kongresinde müthiş güzel bir konuşma yapmıştı: "Bütün dünya şu anda bizim gözümüzün içine bakıyor. Bu toplantıda bir araya gelmemize vesile olan Allah'a hamdolsun. Türkiye ve Mısır halkı arasındaki güzel ilişkilere bütün dünya şahit olmalıdır. Türkiye'nin desteği çok önemli.
Türkiye ve Mısır halklarının arasındaki ilişkiler çok güçlü ve derindir. Biz bununla gurur duyuyoruz. Kardeş ülke Türkiye ile ortak hedeflere ilerlerken, Filistin meselesine destek olacağız" demişti. Erdoğan ve Mursi beraberliğinden, Türkiye-Mısır hattının derinliğinden kimler rahatsız oldu?
Başta ABD, İsrail, İngiltere, Almanya, Fransa ve Amerikan Neo-Con'ları. Yani haçlı-Siyonistler.
TARİH: TEMMUZ 2013. MISIR VE TÜRKİYE'DE DARBE PLANLARI AYNI SÜREÇTE DEVREYE SOKULDU.
Mısır ve Türkiye'de Mayıs-2013'te darbenin düğmelerine basılmıştır. 4 Temmuz 2013 günü Sisi, Mısır'da Cumhurbaşkanı yapılmış, ancak Türkiye'de büyük lider Tayyip Erdoğan, Taksim-gezi darbe planıyla devrilememiştir. İsrail Ordu Komutanlarından Aryeh Eldad'ın, 2013 yılında Mısır'ın demokratik yollarla seçilerek başa gelen Devlet Başkanı Muhammed Mursi'yi devirmeye ve ona karşı yapılan darbeyi yönetmeye çalıştığını yazması, Batı'nın maskesinin düşmesidir.
SONUÇ: Denizlerdeki haydutlara günlerini göstereceğiz.
Başkan Tayyip Erdoğan kararlı ve net konuştu: "Türkiye'yi adeta denize ayak basamayacak hale getirmeyi amaçlayan çabalara asla izin vermeyeceğiz. Aynı şekilde Doğu Akdeniz'deki doğal kaynakların ülkemiz ve KKTC dışlanarak adeta gasp edilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Türkiye'ye rağmen Doğu Akdeniz'de veya Ege'de adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır.
Suriye'deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız" ANLAŞILDI MI?