BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 26 Ekim 2015

Aydın Doğan+CHP= ?

CHP, 65 yıldır tek başına iktidar olamıyor. 1 Kasım seçimlerinde de aziz milletimizin, CHP'yi iktidara getirmeyeceği ayan beyan ortada. Yakın tarihimize bakarsak, CHP tek başına iktidar olamazsa da ancak iki yöntemle KOALİSYON ORTAĞI olmanın yolunu bulmaktadır.
1) "CHP+Ordu eşittir Darbe" yoluyla. Demokrat Parti kapatıldı, CHP koalisyonla geldi.
2) Merkez Sağ partilerin bölünmesiyle aradan sıyrılarak KOALİSYONLA iktidara gelebildiler.
REFAH-DYP-ANAP kapıştı, CHP aradan sıyrıldı, Koalisyon'la gelindi. Bu formüllere, günümüzde yenisi eklenmeye çalışılıyor: "Aydın Doğan artı CHP eşittir Koalisyon" çıkarmak...
Almanya (Avrupa) destekli, Amerikan Benenson stratejili, IMF valisi Kemal Derviş-Hüsamettin Özkan-Aydın Doğan lokomotifliğinde KOALİSYON'LA İKTİDAR'A ORTAK OLMANIN PEŞİNDELER. Hürriyet'in sahibi Aydın Doğan, geçenlerde "Ben hükümet yanlısı olmaya mecbur değilim" dedi.
Tamam, mecbur değildir... Ama Doğan, AK Parti "düşmanı" olmakta koçbaşılık yaparken, CHP'nin kılcal damarlarına kan taşımakta gösterdiği hünerin arka planında ne olabilir? Aydın Doğan'ın CHP'liliği tartışılmazken, Hürriyet'in uzun yıllar açık, şimdi gizli yönetmeni Ertuğrul Özkök, (son zamanlarda HDP-Selahattin Demirtaş hayranlığı çok yüksek olsa da) katıksız CHP'lidir. Altan Öymen, Aydın Bey'in sahipliğindeki Milliyet'in yazarı iken, CHP'ye genel başkan olmuştu. Doğan Medyası'nın yazarlığını sürdürmektedir.
28 Şubat darbesinin önde gelen gazetecisi Zafer Mutlu, Aydın Doğan'ın kanatları altındadır. Kankası Erdoğan Toprak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun beyin adamıdır.
Bir önceki genel yayın yönetmeni Enis Berberoğlu, CHP'nin "medyadan sorumlu" genel başkan yardımcısıdır.
Yazarları mı? CHP'Yİ KOALİSYON ORTAĞI YAPMAK için yanıyorlar, tutuşuyorlar. İnsan düşünüyor? Aydın Doğan, CHP'nin koalisyon'la iktidar olmasını neden bu kadar çok istiyor olabilir? Beklentisi nedir acaba?
PETROL OFİSİ ÖZELLEŞTİRMESİ:
YIL, 2000
. Petrol Ofisi ihalesine Aydın Doğan, İş Bankası ile beraber girdi.
POAŞ'ın yüzde 51'ini 1 milyar 260 milyon dolara satın aldılar. İş Bankası yüzde 44 oranındaki Petrol Ofisi hisselerini (2005) 616 milyon dolar karşılığında Doğan Grubu'na sattı. Doğan Grubu ise aynı hisseleri aradan 6 ay geçtikten sonra 1 milyar 54 milyon dolar karşılığında OMV'ye devretti. Petrol Ofisi'nden Aydın Bey, tek kalemde 438 milyon dolar karı kasasına koydu. Doğan, Petrol Ofisi'ni alırken, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan'ın (1999-2002) Ekonomik Beyin takımında kimler vardı?
FAİK ÖZTRAK: (CHP Genel Başkan Yardımcısı)... 2000 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı. Sonra Hazine Müsteşarı.2003 yılından sonra AYDIN DOĞAN'ın Milliyet gazetesinde köşe yazarı.
ZEKERİYA TEMİZEL: (CHP İzmir milletvekili)... 1997-1999 yılları arasında Maliye Bakanı. 2000'de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı.
AKİF HAMZAÇEBİ: (CHP E.Gr.Bşk.Vek-Başdanışman)... 1999- İstanbul Defterdarı. 2000- Maliye Gelirler Genel Müdürü. Ve... Finansal Forum gazetesinde köşe yazarı. Gazetenin sahibi kim? Bildiniz Aydın Doğan...
ÖNEMLİ SORU: CHP, KOALİSYON ORTAKLIĞINDA, BU İSİMLER BAKAN OLURSA, KİM ÇOK SEVİNİR?
BİLDİNİZ...
Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın kasetle düşürülmesinden sonra CHP Genel Başkanı yapıldı. Doğan Medyası'nın "Gandi geliyor" kampanyası unutulmaz.
Petrol Ofisi özelleştirilirken, Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan Başbakan yardımcısı, Kemal Kılıçdaroğlu da İş Bankası'nın 4 yönetim kurulu üyesinden biriydi... (1999-2002 ARASI) Ne tesadüf! İhaleyi alan Doğan-Özkan-Kılıçdaroğlu arasındaki yakın ilişki Beykoz Konakları Güç Odağı olarak sürerken, konakların sakinleri Mesut Yılmaz, Zafer Mutlu, Ertuğrul Özkök, Erdoğan Toprak unutulmaz... AH, BU CHP'LİLER AYDIN DOĞAN'I NEDEN ÇOK SEVİYOR?