BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 26 Nisan 2015

Sakarya'ya doping

Ne zaman Sakarya'dan geçsem, hep aklımda büyük şair Necip Fazıl Kısakürek'in,"Sakarya Türküsü" gelir. "
Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur, Sırtına Sakaryanın, Türk tarihi vurulur.
Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya! Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya? Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kısakürek'in Sakarya Türküsü'nü, çok içten okur, dinleyenlerin gözyaşlarıyla karşılık bulurdu.
12 yıllık Başbakanlığı döneminde Sakarya'ya çok önem verdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Sakarya'nın mirasına sahip çıktı.
Kabinesine de, Aile Bakanı olarak Sakaryalı Ayşegül İslam'ı aldı.
Sakarya'nın başına 7 Haziran seçimlerinde talih kuşu yine konacak.
Türk kültürüne ulusal ve uluslararası alanda önemli projelerle hizmet etmekle tanınan, Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri ve Sakarya Ak Parti 2 inci sıra adayı Prof. Dr. Mustafa İsen'in, Kültür ve Turizm Bakanı olacağı şimdiden konuşuluyor. Ve... Başbakan Davutoğlu'nun, yüzde 70 oyu hedeflediği belirtiliyor.
2011 ve 2014 seçim sonuçlarına bakarsak, Ak Parti Sakarya'da yüzde 70'i yakalayacak.
CUMHURBAŞKANLIĞI: Tayyip Erdoğan: Yüzde 69.08, Ekmeleddin İhsanoğlu: Yüzde 28,6, Selahattin Demirtaş: Yüzde 2,2
2014 BELEDİYE SEÇİMLERİ: Ak Parti: Yüzde 58, MHP yüzde 26,8, CHP yüzde 9,3.
2011 SEÇİMLERİ: AK PARTİ: YÜZDE 61,6 (334 BİN OY), CHP: YÜZDE 16,2 (88 BİN ), MHP:YÜZDE 15.01 (82 BİN)

Neredesin Hocam?

'Ne yapıyorsun Hocam' diye aradığımda Prof. Dr. İsen, "Köylerden geldim, Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu'nda, dünya siyaseti, bölgesel siyaset, Sakarya'nın geleceğini konuşuyorum" dedi.
Ermeni diasporasının küresel yalan makinesini sordum: "Ermeni'leri alet ederek, Türkiye'ye maddi ve manevi bedel ödetilmek isteniyor. Türk-İslam medeniyetinin mümtaz temsilcisi aziz milletimizin birlik ve beraberliği, o yalan makinelerini kıracaktır. Ermenileri siyaset manüplasyon aracı olarak kullananlar kazdıkları kuyuya düşeceklerdir" dedi.
Prof.Dr. Mustafa İsen'in, Sakarya'nın geleceğine düşünceleri: "Sakarya, gelecek yıllarda coğrafi açıdan ve stratejik açısından çok önemli bir konuma sahip olma yolunda hızla ilerleme şansına sahip. Avrupa ile Asya arasındaki güzergâh, Ak Parti döneminde yeniden şekilleniyor.
Sakarya geleceğe açılıyor. Kuzey, güney ve batı istikametlerinde yolların yapılıyor, kuzey bölgesinde Karasu ilçesi limanı ve buraya doğru yapılan raylı sistemlerin, Bartın iline kadar götürülmesi planlandı.
Karadeniz, Avrupa ve Asya'ya açılacak.
Sanayileşme Sakarya'nın kuzey bölgesine doğru büyüyor, büyüyecek.
Rafting, kayak, deniz doğal ve kültür turizmi hayatiyet damarları olarak özenle geliştirilecek."

Sakarya çok şanslı

Prof. Dr. Mustafa İsen'in bilim adamı ve bürokrat olarak, Balkan kökenli göçmen bir ailenin oğlunun, Türkiye'nin en kilit mevkiine yükselmesi... Türkiye Cumhuriyetinin bir başarı hikâyesidir.
Türk Edebiyatı ve Balkanlarda Türk kültürü ile ilgili yayınlanmış çok sayıda çalışmasıyla tanınan Prof. İsen'in kariyeri çok dolu.
Kültür ve Turizm Bakanlığında Müsteşarlık ve Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığında Genel Sekreterlik yaptı.

SON SÖZ: Değerli Sakarya'lılar, 'Bilge adam' hizmet için yanınızda... Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 2019-Hükümet'i Yeni Kültür ve Turizm Bakanınız şimdiden, hayırlı olsun...

Yarın: Davutoğlu'nun yeni kabinesinde Güzel İzmir'e ,'bir Kalkınmacı, bir Ekonomist Bakan 'düşüncesi...