BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 6 Şubat 2015

Yeni Misak-ı Milli ruhu

Arı; çalışkanlığı, özen ve sebatı, uyumu ve düzeni temsil eder.
Arının bir mühendislik harikası, petek ve bal yapmasıdır. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Başbakan olduğundan bu yana arı gibi çalışıyor. Nazar değmesin. Yorulmak nedir bilmiyor.
Performansına bakınca, adeta 24 saat az geliyor. Her gün bir yerde 'Yeni Türkiye'yi anlatıyor. Bir yandan stratejik dış temasları yaparken bir yandan da ekonomi, çözüm süreci ve halkımızın acil dertlerine çare arıyor. Reforma kendini adamış bir devlet-siyaset adamı.
Pazar günü Afyonkarahisar'da, Yeni Misakı Milli yürüyüşü parantezinde Yeni Türkiye'nin koordinatlarını verdi. 2023-2051-2071 YOLUNDA CİHANŞÜMUL DEVLET (KÜRESEL) OLMAK.
KÜRESEL YÜRÜYÜŞ
100 yıl önce, Mustafa Kemal Paşa, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Cihanşümul Devlet olma ufkunu çizmişti. 100 yıl sonra, Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra anıt kabir şeref defterine anlamlı cümleler yazıyordu: "Halk oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı'nın göreve başladığı bugün Türkiye'nin küllerinden doğduğu, yeni Türkiye'nin yeni inşa ve sürecinin güç kazandığı bir gün, hiç kuşkunuz olmasın ki bugün 23 Nisan 1920'de ilk adımlarını attığınız büyük Türkiye ruhunun, özünün, hayal ve ideallerin verildiği gündür. Türkiye bugün kadim medeniyet kaynaklarıyla tekrar kucaklaşmış, özüyle ve ruhuyla tekrar buluşmuş, Hâkimiyeti Milliye'ye her zamankinden çok daha fazla güç kazandırmıştır."
Atatürk ve Erdoğan'ın yürüdüğü, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Afyon'dan seslendirdiği yeni Misak-ı Milli ve Kutlu yürüyüşünün ardındaki gerçek şudur: Dünyada, YENİ DÜZEN -YENİ DENKLEM- YENİ TÜRKİYE gerçeğine dikkatle bakmalıyız. Avrasya dünyanın kalpgahı. Doğu Avrupa-Türkiye-Kafkasya-Ortadoğu-Ortaasya hattında Türkiyemiz Avrasya'nın tam ortasında.Yeni büyük güç denklemi içinde Türkiye mutlaka var.
Dünyayı idare eden 6 küresel devletin (ABD-Rusya-Çin-İngiltere-Almanya-
Fransa ) yanında 3 bölgesel güç (Türkiye, Hindistan, Brezilya) küresel oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
BM ve NATO gibi uluslararası kurumlar artık eskisi gibi işe yaramaz olmaya başladı. Örneğin yıllardır, İsrail vuruyor, Filistinlileri katlediyor, ses yok, Afrika kana bulanıyor ses yok. CIA, MI6, BND, Mossad istihbarat servisleri tüm dünyada hedef arıyor, Müslümanı Müslümana kırdırıyor, çare bulunamıyor.
Böyle bir dünyada, Yeni Türkiye'nin Cihan şumul olma- liderlik yapma mecburiyeti var. İşte, büyük hedefin çerçevesini Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar'da şöyle çiziyor: "Yeni Misak-ı Milli'nin altını dolduruyoruz.
Afyon'dan İzmir'e yürüyen istiklal orduları gibi biz de 2023'e istikbal orduları şeklinde yürüyoruz. Nasıl istiklal orduları zafere ulaşmışsa, istikbal ordularının öncüsü olan felsefemiz Türkiye'yi zafere ulaştıracaktır."
GERÇEK CUMHURİYETÇİ KİM?
Ve... Başbakan Davutoğlu, CHP'nin içinin boşaldığını Afyon'da ilan ediyordu.
GERÇEK CUMHURİYETÇİ BİZİZ: "Cumhuriyetçilik, Kuvayi Milliye ruhuna sahip çıkmakla ortaya konabilir. Bu anlamda gerçek cumhuriyetçi parti, cumhurun iradesini öne çıkaran AK Parti'dir." 1950'den beri seçim kazanamayan CHP'nin arkasında aziz halkın olmadığı gerçeğini kimse inkâr edemiyor. CHP'nin aslında adını değiştirmesi, buradan HALK'ı çıkarmanın zamanının geldiği yıllardır konuşuluyordu.
Şimdi, CHP'nin CUMHURİYET'i de gidiyor.

SONUÇ: Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu liderliğinde Yeni Türkiye, çözüm süreci, enerji hatlarını kontrol ve Türk İslam coğrafyasının bir araya getirilmesi yolunda çok ciddi adımlar atıyor. Yeni dünyanın farkındalığına erişerek, CİHAN ŞÜMUL olmak mecburiyetimiz varken, CHP'ye dikkatlice bakınız. Yeni Türkiye'nin KÜRESEL YÜRÜYÜŞÜNÜN neresinde duruyor?
ZAFER İNANANLARIN, MAZLUMUN YANINDA OLANLARINDIR.