BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 28 Aralık 2014

Derin siyaset projeleri - 2

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Yeniden Büyük Türkiye Kongresi'nde KÜRESEL STRATEJİK AKIL derin siyaset planları üzerine çok dikkat çeken bir vurgulama yaptı: "Paraleli kullanan üst akıl, kullandığı maşa beceriksiz çıkınca yeni maşalar, kuklalar arayacaktır." Aşağıdaki yazımın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın vurgulaması eşliğinde okunmasının, derin planların anlaşılmasına yardımcı olacağını düşünüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu, bugüne kadar dört seçim kaybetti. Gelecek yıl yapılacak Haziran-2015 seçimlerini de şimdiden kaybedeceği anlaşılıyor. Küresel akıl ve İstanbul baronlarının, CHP'nin geleceğini dizayn eden projesi: "Mustafa Sarıgül gözden çıkarıldı.

Sadece Milletvekili... Genel Başkan adayı olamayacak. 'Murat Karayalçın, Hikmet Çetin ve Kemal Derviş'li bir "TROİKA" modeli, yani üçlü yönetim kurulacak. Murat Karayalçın 'iç siyaset damarları', Hikmet Çetin 'Dış siyaset- ABD-Nato-AB siyaset kanalları', Kemal Derviş 'Küresel ekonomik ilişkileri' temsil edecek. Deniz Baykal 'Onursal Başkan' olacak.

İstanbul baronlarının Mustafa Sarıgül'ü gözden çıkardıktan çok kısa süre sonra, bu kesimin önde gelen siyasi aktörü Hüsamettin Özkan'la, Deniz Baykal'ın İstanbul'da uzun bir görüşme yapmasının arka planında, 2015 seçimleri-CHP'nin Yeni Yönetim Modeli olduğu söyleniyor. Bu modeli, Hüsamettin Özkan 2002'de uygulamak istemişti. Bülent Ecevit-Mesut Yılmaz-Devlet Bahçeli'nin başında olduğu hükümet döneminde Türkiye ekonomisi dibe vurmuştu. Ecevit'in hastalığı ilerlerken, kara kutu Hüsamettin Özkan, Mesut Yılmaz desteğiyle BAŞBAKAN olmaya karar vermişti. Başta Hürriyet olmak üzere merkez medya, İstanbul baronları arkasındaydı. Doğan Medya Grubu'nun Frankfurt'taki baskı tesislerinin açılışındaki fotoğraf, Mesut Yılmaz-Hüsamettin Özkan takımının şansının kuvvetli olduğu izlenimini vermişti.

KÜRESEL STRATEJİK AKIL talimatı vermiş, Hüsamettin Özkan yanına IMF-Dünya Bankası'nın adamı Kemal Derviş ve Dışişleri Bakanı İsmail Cem'i alarak Ecevit'in DSP'si ikiye bölmüş, 'Troyka model'li Yeni Türkiye Partisi'ni kurmayı düşünmüştü. Son dakikada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Özkan-Cem'i perişan eden bir hamle yaptı. Kemal Derviş'i onlardan kopardı, CHP'den milletvekili olmaya ikna etti. Bu noktada, derin Amerika, Kemal Derviş'in CHP'ye gitmesine neden göz yummuştu acaba?
Bu ayrı bir yazı konusu...
Ne tesadüf... Kemal Derviş, o günlerden başlayarak derin Amerika- IMF-Dünya Bankası'nın çok önemli bir REZERV LİDER olarak devamlı korunup kollanıyor...

STRATEJİK BEYİN, 2015 seçimlerinde, CHP'nin 2015 seçimlerinde yüzde 28 üzerine çıkamayacağı gerçeğiyle, MHP'nin oyunun nasıl yükseltileceğini masaya yatırdı. Son seçim olan Mart 2014 yerel seçimini baz alarak yapılan analizler var. MHP 7.9 milyon oy aldı. Bu seçmenin yaklaşık yüzde 40'ı, yani muhtemelen 3 milyonu Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu beğeniyor. Bu oyların Davutoğlu'na kaymaması için Üst Akıl'ın kafa yorduğu duyuluyor.

AK Parti'nin yüzde 48-50 aralığında oy alması göz önünde tutularak 'Milliyetçi Cephe' formülüyle, MHP üzerinden AK Parti oylarını düşürmenin yollarını içeren bir plan konuşuluyor. Bu bağlamda, Milliyetçi Cephe'nin 2015 seçimlerine tek çatı altında girmesi, MHP, BBP (Büyük Birlik), DP (Demokrat Parti), BTP (Bağımsız Türkiye), İdris Naim Şahin (Milad) ve İdris Bal (DGP) bir araya getirilmesi yolunda çalışmalar hızlandırıldı.
Ama nafile çalışmalar bunlar.
Aziz milletimiz kuyumcu titizliğiyle, siyasi ve ekonomik istikrara oy vermeye şimdiden kararlı...

YARIN: HDP ÜZERİNDEN HAZIRLANAN KUMPASLAR.
HDP'NİN PARTİ OLARAK SEÇİME GİRİP GİRMEMESİNDE BARONLARIN OYUN PLANI.