BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 28 Mayıs 2012

Murat Karayılan'ı kimler koruyor

BDP Milletvekili Sırrı Sakık, "PKK yenilmedi, ordu da yenilmedi, öyleyse yenişemeyen iki güç müzakereye otursunlar..." diyor. Sırrı Sakık'ın sözleri uluslararası tezgâhın itirafı özelliğindedir.
Avrupa'da, Kandil'de, Suriye'de yabancı istihbarat servisleri ile kol kola faaliyette bulunan PKK'nın beyin takımının yeni hamleleri tesadüfî değildir. Ne zaman, ne yapacaklarını gösteren yol haritaları önceden hazırlanmış, taktiklerle belirli noktalara ulaşma sevdasındalar.

'ÖZERK BÖLGE' OYUNU
PKK beyin takımının derdi, Kürt vatandaşlarımız değildir.
Yabancı servislerle Ortadoğu denkleminde, kendi yönetecekleri bir "özerk bölge" yaratma çabasıdır. Bu noktaya ulaşmak için, insanlık dışı olaylara da göz kırpmadan sebep olabilmektedirler. (Hain Pınarhisar saldırısı son örnektir) 20 Mart 2011'de Öcalan bir açıklama yaptı:
Diyalog ve müzakere yöntemiyle sonuç alınmazsa, 2012'de direniş ve özgürlüğü sağlama süreci gelişecektir. İşte yapılan budur. PKK beyin takımı taşeronluğunu yaptığı ülkelerden aldığı emirleri uygulamaya sokarken, iş savaş çıkarmaya yönelik stratejisini de devreye sokmuş durumda.

KARAYILAN'IN ARKASI

Binlerce masum Kürt gençleri ölüme götürürülerken, PKK'nın beyin takımı yıllardır yaşıyor, refah içinde uyuşturucu ve silah baronları ile masalarda hain planlara imza atıyor. Bunları kimler koruyor?
Murat Karayılan
: Irak'ın İran'a yakın Kandil dağında. PKK'ya 1979'da katıldı. Kod adı Cemal.
12 Eylül'de Suriye'ye kaçtı. Sonra Avrupa'ya ve Kandil'e geçti. 33 yıldır cirit atıyor. 13 Ağustos 2011'de İran tarafında görüşmeler yaptı ve sonra bırakıldı. Bir kolu Barzani yönetiminde, diğer kolu Suriye'de Esad'ın adamlarında....
Cemil Bayık: 1979'dan beri faaliyette. 12 Eylül sonrasında yurt dışına kaçarak örgütün Suriye, Lübnan ve Kuzey Irak'taki kampları ile Avrupa büro sorumluluğunu yaptı.
Duran Kalkan: 1980'den beri aktif. 1987'de Avrupa'ya gönderildi. Bir süre Suriye'ye gitti, sonra Avrupa'ya döndü. Almanya, Fransa, Hollanda arasında mekik dokuyor.
Fehman Hüseyin: 1979'dan beri yabancı istihbarat örgütleri ile kol kola. Şu anda Suriye'de.
Esad yönetimi ile çalışıyor.
Avrupa kanadı: 1980'li yıllardan beri fil dişi kulelerde yaşayan Sabri Ok, Mustafa Karasu, Remzi Kartal, Adem Uzun ve Zübeyir Aydar ne hikmettir, 30 yıldır refah içinde yaşıyor, milyarlarca doları kontrol ediyorlar. Uyuşturucu parasını silah baronları ile yönlendiriyorlar.

SONUÇ:
Türkiye'nin tanınmış stratejistlerinden Çanakkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, uluslarararası kumpasları açıklıyor: "PKK üzerinden Türkiye kuşatılmak isteniyor. Çevremizdeki birçok ülkenin, gelişen Türkiye ile meşru araçlarla mücadele edebilmeleri mümkün değil. Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için PKK'dan iyi bir araç yok.'' Dağlara kandırarak çıkardıkları Kürt gençlerinin ömür süresi 3-6 yıl arasında değişiyor. Karayılan ve arkadaşları ise, 30 yıldır nasıl yaşıyor? Sırtlarını kimlere dayadıkları belli. Alman -BND, Fransız-
DST, İngiliz-MI6, Yunanistan -KYP, İsrail-
Mossad, Kıbrıs Rum Kesimi, Ermenistan, İran, Suriye, Irak (derin)
devletlerinin PKK'nın yaşatılmasında önemli rolleri olduğunu bir an bile unutmamalıyız.