BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 28 Eylül 2011

Terör koalisyonu

Bilinen önemli laflardandır "Bütün yollar Roma'ya çıkar"... Bu, "Roma şehri Romalılar için dünyanın merkezidir, bütün yollar bu merkeze gider"demenin bir simgesel anlatımıdır. Terörü, PKK'yı ve PKK'nın arkasında olanları inceleyince de, her gelişme yabancı istihbarat servislerine ulaşıyor.
Yabancı istihbarat servisleri ile çok yönlü bağlantıları bilinen Murat Karayılan'ın, artan terör eylemlerinin arkasındaki rolü ve son yakalanma hikâyesinin arkasındakiler mercek altına yatırılıyor.
Karayılan, 'İran tarafından yakalandı' haberi çıktığından beri ortalarda görünmüyor.
Onun nerede olduğu, halen kimlerle temas halinde bulunduğu, pazarlıklar yaptığı, Kandil'e Türk savaş uçaklarının saldırdığı sıralarda nerelerde saklandığı merak ediliyor.
16 Eylül 2011 tarihli TAKVİM'in önemli bir haberi Karayılan muammasına ışık tutmuştu: "Karayılan operasyonunu Mossad yaptı.
Karayılan, Mossad'ın Kuzey Irak'taki kolu Kürdistan Muhaberatı tarafından Kandil'den Süleymaniye'ye getirilerek bir evde "misafir" edildi. BM'nin Mavi Marmara Raporu, NY Times'a sızdırılmadan 1 gün önce de bırakıldı."
Bu konuda Analistlerin yorumu:
Karayılan, 22 Eylül 2010'da İsrail'e Türkiye ile ilişkilerini koparma çağrısı yapmıştı (Türkiye, İsrail'le bizim ortak düşmanımız).
Mossad, PKK üzerinden bölgedeki emellerini gerçekleştirmeyi planlarken, örgütü her zaman masada bir kart olarak tutmak istiyor. Bu, işine geldiği için Karayılan tarafından da kabul görüyor."
Bozan Tekin kim? Karayılan'ın sağ kolu (KCK yürütme kurulu üyesi) Tekin, son bir yılda 5 kez Tel Aviv'de görüşmeler yaptı.
Sabri Ok ve Mustafa Karasu kimlerin adamı? Gizli Mit-PKK görüşmelerine katılan bu ikilinin derin ilişkileri araştırılıyor.
Karasu'nun birden bire şahinleşmesini nasıl açıklayacağız?" diye soran bir istihbarat uzmanı, "Karasu'nun 19 Temmuz'da Silvan'da 13 askerin şehit olduğu saldırı emrini verirken, 'Yüreklere öyle bir ateş bırakın ki izi silinmesin' sözleri üzerinde önemle durulmalıdır. Belli ki Karasu, emir aldığı servislere görevini yerine getiriyor" dedi.
Sabri Ok da Almanya ve Hollanda'da yaşıyor. PKK üyelliğinden 20 yıl Bursa'da tutuklu kaldı. Ok, KCK'nın PKK ile ilişkisini belirleyen kişi. Ok'un uzun yıllar İsrail'de ceza evinde yattığı, bu dönemde kurduğu ilişkilerin günümüzde daha anlamlı hale geldiği belirtiliyor. Artık birilerine farsça bir söz olan 'Men Dakka dukka' demenin zamanı gelmiştir. (Çalma kapımı çalarlar kapını-Kötülük eden kötülük bulur)