CANLI YAYIN
Ekrem Kızıltaş
EKREM KIZILTAŞ

Başka şarkıları yok!..

Eklenme Tarihi 26 Haziran 2015
Seçim öncesinin uçuk vaatleri, yerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili uçuk iddialara bırakmış gibi gözüküyor. KDV hariç 4.600 TL'lik bir masaya 240 bin lira fiyat biçmek, kişi başı 30 TL'den toplam maliyeti 3 bin 390 lira olan bir yemekle ilgili olarak da milyonla başlayan rakamlar telaffuz etmek, pek akıl işi değil çünkü.
Bu, Türkiye'nin önemli konularında söyleyebilecek sözleri olmayanların vakit geçirmek için buldukları yeni bir usul değilse eğer, birilerinin fena halde telaş içerisinde olduğunu gösteriyor.
Yeni hükümetin kurulması çalışmalarının başlaması arifesinde Alman gazetelerinin de desteğiyle yürütülen Cumhurbaşkanı'na saldırı denemelerinin başka izahı yok.
Oysa, seçimin neticeleri ortada, alternatifler de açık: 4 partiden ikisi ya da üçünün bir hükümet kurmaları ya da bunun olmayacağının anlaşılması halinde bir tekrar seçim... Cumhurbaşkanı'nın söylediği de bu zaten.
Mevcut tablodan bir hükümet çıkıp çıkmayacağı konusundaki tartışmaların ne kadar anlamlı olup olmadığı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Hükümet kurma çalışmaları resmen başlamadan evvel söylenilen sözlerin ehemmiyetinin olup olmadığı da.
Tam da Türkiye'nin yeni kurulacak hükümetine odaklanıldığı bir sırada, özellikle de muhalefet partilerinin ve onlarla beraber hareket ettiği anlaşılan yabancı medyanın, bütün meseleleri bir kenara itip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almaları, garip bir durum.
Muhalefet partilerinin ve onlara destek veren iç ve dış medyanın tavırlarına bakınca, Türkiye'deki bütün meselelerin bittiği kanaatine kapılmamak elde değil. Çünkü kurulacak hükümette yer alması muhtemel partiler, ne yapacakları ve nasıl yapacakları konusu yerine sadece ve sadece Cumhurbaşkanı ile ilgili tartışmalara odaklanmış durumdalar.

Bir örnek bile yok!..

Cumhurbaşkanı'nın Anayasal sınırlarda kalmadığı yönünde bin bir türlü söz ortalıkta dolaşıyor olmasına rağmen, bir kişi bile, şu sınırlar dışına çıkmanın ne demek olduğunu tam olarak açıklayabilmiş değil. Yeni hükümet konusuna yoğunlaşmaları gereken partiler hala ahkam kesmeyi sürdürüyor olsalar da, Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'da açık seçik yazılan hususlardan hangi birisini ve nasıl ihlal ettiği ile alakalı tek bir örnek bile koyamıyorlar ortaya! O zaman akla gelen ihtimal, bunların bildiği başka şarkı olmadığı... TBMM'nin mevcut tablosundan çıkabilecek çeşitli hükümet senaryoları ortada ve görüşmeler de henüz başlamamışken, Cumhurbaşkanı'nın 'tekrar seçim'i zorlayacağı şeklindeki iddialar da, abesle iştigal. Çünkü bu konuda kararı verecek olanlar eninde sonunda siyasi partiler. Bin bir türlü hile ve desiselerle AK Parti'nin tek başına hükümet olamayacak oy oranına indirilmesi konusunda hedefi tutturanlar, ortaya çıkan tablodan belli ki yine de pek memnun değiller. AK Parti'siz bir koalisyon kurulabilmesi ihtimalinin çok zayıf olması, bazı kesimlerin rahatsızlık emareleri gösteriyor olmasının belki de en önemli sebebi. Çünkü AK Parti'li bir koalisyon, bu partinin hükümetin müteharrik unsuru olması ve dolayısıyla birilerinin arzularının gerçekleşmemesi demek.