Tarihi 29 Eylül 2018

Durmak yok

"ZİNDAN iki hece Mehmed'im lafta!.. Baba katiliyle baban bir safta" diyordu üstad Necip Fazıl Kısakürek şiirinde.
Bu dizeleri okuduğumda hep yüreğim burkulur, içimde bir yerlerde acı hissederim.
Sultan Abdülaziz Han gelir aklıma...
Onu boğarak öldürten ve tahttan indirerek tarihimizdeki ilk darbeci ünvanını alan Hüseyin Avni Paşa'yı hatırlarım... Sultan Abdülhamid Han'ı devirmek için ömrünü veren ve Fransız konsolosluğuna sığınacak kadar vatan haini olan Mithat Paşa ile iş tutan, kolkola giren ilk cuntacı Hüseyin Avni Paşa'dır o.
Osmanlının, koskoca imparatorluğun yıkılması için ilk kıvılcımı çakan ve bu uğurda Padişah'ı öldürten kişidir. Cenazesi şu anda Süleymaniye Camii'nde... Peki aynı camide başka kimler var?... Cihan İmparatoru Kanuni Sultan Süleyman Han... Sultan 2. Süleyman ve Sultan 2.
Ahmed de Kanuni türbesinde yatıyor...
Biz üç Padişahı aynı türbeye Süleymaniye Camii'nde defnettik... Aynı camiye vatan haini ve Padişah katili Hüseyin Avni Paşa'yı da koyduk...
Cihan İmparatorları ile Cihan İmparatorları katilleri aynı safta...
Başka söze gerek yok...
Hainler kahraman yapıldı, adlarına destanlar yazıldı bu ülkede.
Üç kıtaya yayılan bir İmparatorluğu canları pahasına kuranlar ise tam 100 yıldır yerden yere vuruldu bu topraklarda.
Kudüs'ü isteyenlere "Bir karış toprağı bile kan vererek aldık, kanla veririz" diyerek önüne konan tonlarca altını reddeden Sultan Abdülhamid Han gibi bir kahraman bile yıllarca "Hain" olarak okutuldu kitaplarımızda.
"Baba katiliyle baban bir safta" diyen üstad Kısakürek ne de güzel yazmış...
"Ahh" çektik, içimize attık... CIA'ya çalışan FETÖ'cünün ABD adına düzenlenen darbe sabahı vatandaşımızı öldürürken "Ne var Cennete gönderiyorum onu" dediğine şahit olduk.
Kendisi ölürse cennete gideceğine inanıyor... Öldürdüğünün de cennette olacağını söylüyor. Söyleyene değil, onu öldürdüğü ile aynı safta tutana bakacaksın... Ama bakamadık yüzyılı aşkın bir süredir.
Aldık Pierre Loti'yi bağrımıza bastık, adını Eyüp Sultan Hazretleri gibi bir büyük Eshab-ı Kiramın yattığı mezarlığın olduğu yerin arka tarafındaki tepeye verdik.
O Pierre Loti ki İstanbul'a geldiğinde Osmanlı Cihan İmparatorlarını devrimek için devşirilmiş İttihatçılar tarafından limanda törenle karşılandı. Peşinden gittiği darbeci İttihatçı öldürülünce gerçek yüzünü gösterdi. Gitti Fransız Ordusu'na katılarak, Türkleri öldürmek üzere Çanakkale Savaşı'na geldi.
Hey gidi hey... Baba katili ile baban aynı safta... Boşuna demiyor üstad Kısakürek...
O Pierre Loti tepesinin eski adı İdrisi tepesiydi. Yavuz Sultan Selim Han'a büyük destek vererek Doğu Anadolu'nun Osmanlı toprakları olmasını sağlayan büyük Kürt Alimi İdris-i Bitlisi Hazretlerinin anısına verilmişti o ad... Kalktık onu sildik, Çanakkale savaşında Türk öldürmeye gelen Pierre Loti'nin adını verdik "Büyük Türk dostu" diyerek... Halbuki sadece darbeci-İttihatçı dostuydu.
Kürt Alim İdris-i Bitlis'i Hazretleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nın Osmanlı olması için savaşırken, bugün PKK'nın kandırdığı bazı torunlar Amerika için terör orduları safında yer alıp bize saldırıyor, bölmeye çalışıyor ve öldürüyor.
Ve bu uğurda ölüyor... Evet Amerika adına ölüyorlar. Trump önceki gün New York'ta düzenlediği basın toplantısında boşuna söylemedi PKK'nın kandırdıkları hakkında... "Amerika için ölüyorlar" diye...
Euro-2024 organizasyonu hakkımız olmasına rağmen Türkiye düşmanları tarafından Almanya'ya verildi. CHP'nin "Meclis'e biz taşıdık" dediği PKK partisi HDP'nin bu Devletten maaş alan milletvekili, Alman televizyonunda Türkiye'yi karalayarak "Şampiyona Almanya'ya verilsin" demişti. İstediği oldu. O şimdi çok mutludur...
Onları Meclis'e taşıyan CHP ne düşünüyor bilemiyorum.
Benimse... İçim acıyor bugün...
Değişmesi gereken çok şey var daha...
Yüreğimizi burksalar da içeride birileri... Biz Osmanlı torunlarıyız... Durmak yok...