Tarihi 4 Ağustos 2016

Kahya

2006'da Münih Konferasında Putin konuşuyor. "Son yüzyılın en büyük faciası Sovyetler Birliği'nin dağılmasıdır" diyor. Herkesi şaşkına çeviren bir açıklama. Son yüzyılda 1. ve 2. Dünya savaşları olmuş. Ancak Putin onları es geçerek Sovyetlerin dağılmasını en büyük facia olarak açıklıyor.
Peki ama neden? İşte dün bir generalle yaptığımız sohbette ana gündem buydu. Sovyetler dağılmadan önce dünya iki kutupluydu ve ortadan ikiye ayrılmıştı. Bir tarafta Moskova güdümünde olanlar, diğer tarafta Washington'un yanında kümelenenler.
Sovyetler dağılınca ortaya Atlantik'ten Pasifik Okyanusu'na kadar uzanan boş bir tarla kaldı adeta. Ve Amerika'nın boşalan bu tarlaya yerleşmek için önü açıldı. İşte konuştuğum o General "Bugün 15 Temmuz dahil yaşadığımız tüm sıkıntıların arkasında bu var" diyor. Amerika özellikle Ortadoğu batağında Türkiye Ordusu'nu kullanmak istedi. Bizi Suriye batağına çekerek Amerikan menfaatlerini pekiştirmek için her türlü provakasyonu denedi. Hatta Moskova ile savaşmamız için FETÖ'nün uşaklarına Suriye sınırında Rus uçağını bile düşürttü. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan her defasında oyuna gelmedi, batağa girmedi. Amerikan çıkarları uğuruna Türk askerlerini ölüm tarlalarına göndermedi.
Bu sözlerin tamamı o Generalimize ait.
Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ "Darbe girişiminin ardında CIA var.
Hedef Türk Ordusu'ydu, yıpratmak ve itibarsızlaştırmaktı" diyor. Sohbet ettiğimiz General ise bu görüşe asla katılmıyor. "Hayır İlk hedef Ordu değil, Erdoğan'dı. Çünkü Erdoğan, Amerika'nın Ortadoğu'daki çıkarlarına direnen, tezgaha gelmeyen bir liderdi" diyor üzerine basa basa. İlker Başbuğ "TSK" hedefti derken gerekçe olarak "Darbeci FETÖCÜLER kullanılan bir araçtı. Onları kullananlar başarısız bir darbeyi planlamışlardı. Bu da Ordumuzu yıpratacaktı, nitekim öyle oldu" diyor. Darbe yapmak isteyenler ölümü göze alarak yola çıkar. Ve asla "Başarısız olalım" diye darbe için yola çıkılmaz. O yüzden tek hedef Erdoğan'dı. Aynen bu düşünceyi paylaşıyor General benimle. Şöyle bir düşünün...
Ya FETÖ çetesinin darbe girişimi başarılı olsaydı? Hepsinin cebinden okunmuş üflenmiş bir dolarlar çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı'na darbe gecesi "Seni kanaat önderimiz Fethullah Gülen ile görüştürelim" diyorlar. O FETÖ Amerika'da karargah gibi sarayda ağırlanıyor. Yani CIA gözü gibi koruyor. Türkiye ile ilgili yazdığı kitaplarda ve makalelerde FETÖ'yü göklere çıkaran, "İslamın gerçek yüzü" diye tanıtan, Abant toplantılarını bile takip eden CIA üst düzey sorumlusu Graham Fuller'in kefil olması ile ağırlanıyor o Pensilvanya sarayında. Yani FETÖ, ruhunu sattığı CIA'nın tamamen kontrolünde. Darbe başarılı olup Erdoğan indirilse büyük bir engel kalkacaktı ortadan.
Pentagon rica edecek, CIA devreye girecek, FETÖ'ye "Türk Genelkurmay Başkanı senin 1 dolarlık adamın. Söyle ona Suriye'ye girsin, Rakka'yı alsın, DAEŞ'i bitirsin" diyeceklerdi. Türk Ordusu FETÖ'nün oyuncağı, FETÖ de CIA'nın Ortadoğu ateşini karıştırdığı maşası olacaktı. Türkiye, Pensilvanya Valisi tarafından yönetilen Amerikan Mandası olacaktı. Erdoğan tüm bunları engellediği, FETÖ'ye savaş açtığı, Suriye batağına girmediği için hedefti.
Obama geçtiğimiz aylarda ABD'deki bir dergiye veda röportajı vermişti. O röportajda Erdoğan'ı beceriksizlikle suçlamıştı.
Beceriksizlik dediği, Suriye batağında maşa olmaktan kaçınması, Amerika'nın Ortadoğu Jandarması olmayı reddetmesiydi.
Onun için FETÖCÜ Jandarma ile darbe girişini başlattılar. Türk askerinin tabutları Amerika aşkına Ortadoğu'dan taşınacak, FETÖ eliyle Suriye'de Kürt koridoru açılıp PKK'ya devlet kurdurulacaktı. FETÖ'nün iktidarı ele alan, "15 Temmuz'da Başbakan olacağım" diye bağıran siyasi unsurları da, Türk Cumhuriyetleri'ndeki terörist okulları kullanarak kadife devrimler yapacak, Avrasya kontrol edilecekti. Sovyetler'in dağılmasından sonra boşalan tarlada ırgat işçileri biz olacaktık. Washington ağası da bize ikramiye olarak Pensilvanya'da saray gibi çiftlikte ağırladığı KAHYA aracılığı ile 1 dolar gönderecekti. Benim en çok merak ettiğim, kahyanın darbe girişiminde kullanmayı düşündüğü sivil unsurlar listesinde Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar kimdi?
"Yürüyün Rakka'ya" diye emredecek Paralel Başkomutan adayının ismi neydi?
Sıra onlara da geliyor... Başkomutan o masayı da devirecek. Az sabredin!