Tarihi 13 Temmuz 2010

Esra "Eşim Bağ-kurlu" dedi…

Yeşilin en yeşil olduğu yerde beyazın en beyaz olduğu giysiler içinde mutluluğuna tanık oldum Esra Erol'un… Herkesi evlendiren kızımız, on gün önce canlı yayında kıyılan nikahından sonra önceki akşam da muhteşem bir düğünü paylaştı dostlarıyla… Sapanca'da oksijen patlamasının yaşandığı orman içinde, mis gibi kokular arasında Ali Özbir'le hayatını birleştirmenin tadını yaşadı.
Havuz başında verilen kokteylle başladı düğün. Seda Sayan ve yeni sevgilisinden tutun Selami Şahin'e, Behzat Uygur'dan Safiye-Faik çiftine, Zerrin Özer'e kadar çok sayıda ünlü bu muhteşem düğüne koşmuştu. Gecenin en şık bayanı şüphesiz kırmızılar içinde kuğu gibi süzülen Sibel Turnagöl'dü.
En rüküş ise Pınar Aylin'di… Çok sayıda ilginçliklere şahit oldum düğünde… Bir ara Faik Bey'i, orman içinde Safiye hanımı kucağına alıp hamağa bindirirken ve yerlere düşürüp yuvarlanırken gördüm mesela… Faik bey Safiye hanımın altında ezilme tehlikesi geçirdi. Büyük geçmiş olsun diyorum ona. Safiye hanım ise bu görüntüden çok memnundu. "Çok romantik oldu böyle.
Adamı evde yakalayamıyorum, burada sarılarak yerlerde yuvarlandık işte" diyordu.
Düğün öncesi damadı gün boyu sıkıntılı gördüm.
Koşuşturup duruyor, sahne platformunun yerini değiştiriyordu. Kan ter içindeydi. "Yahu damat sen bırak bu işleri git tıraşını ol" dedim. Beni dinlemedi.
Arif Verimli Hocamız davete gelen hanımların analizini yaparken "En ideal yaş 40" deyince eşi "Ben gidiyorum o zaman" diye kahkahayla çıkıştı.
Neredeyse bir aile faciasının eşiğinden döndük… Esra, özel efektlerle ışıklandırılmış upuzun bir yolda, ağaçlar altında eşini koluna takarak düğün mekanına geldi. Bu kız önüne geleni pat diye evlendiriyor ama kendi düğününde buram buram terledi. Masaları gezerken sık sık eşine "Şimdi hangi masaya gideceğiz" diye soruyor, hiyerarşiyi bilmemenin azabını çekiyordu. Yanımıza geldiğinde kulağına eğilip "Eşin emekli mi, sigortası var mı, evi var mı?" diye sordum. "Emekli olacak, Bağ-kur'lu kendisi" dedi… Düğün yemeğinde "Mozerelle Kulesi, Domates Sos Eşliğinde Pastırmalı Paçanga Böreği, Patates Suflesi ve Taze Mevsim Sebzeleri eşliğinde Antrikot Fırın, Düğün Pastası, Mevsim Meyveleri" vardı… Ziynet Sali ve Seda Sayan şarkılarıyla Esra kızımızın düğününe destek verdi.
Düğün dansında damat sürekli Esra'nın gelinliğine bastı. Herhalde nikahta ayağına basılmasının intikamını aldı.
Düğünün ilerleyen saatlerinde orman içindeki hamaklara gidip uyudum.
Benimle aynı masayı paylaşan Ali Eyüboğlu da yan tarafta henüz ikinci gününü geçirdiği yeni yazlığına biber, salata ekmeye gitti.