Bekir Emre

BEKİR EMRE

Tarihi 11 Nisan 2013

Davis Cup'ta yarı-finalistler…

Tenisin Dünya Kupası sayılan ve erkeklerdeki kayda değer yegane uluslararası karşılaşma olan Davis Cup'ta geçtiğimiz haftasonu çeyrek finaller oynandı. İstediğiniz kadar mükemmel bir oyuncu olun "milli maç" bir başka oluyor. Hele ferdi bir spor olan teniste en olmayacak raket dünya şampiyonlarını yenebiliyor. Bu hafta da bazı sürprizlere gebeydi.

SÜRPRİZ OLMAZSA
Çek Cumhuriyeti Kazakistan'ı, Sırbistan ABD'yi, Kanada da İtalya'yı 3-1 yendiler.
Arjantin ise Fransa'yı 3-2 geçti. Şimdi 13-15 Eylül tarihlerinde oynanacak yarı-finallerde Çekler Arjantin'i, Sırplar da Kanada'yı ağırlayacak.
Anlaşılan büyük bir sürpriz olmadığı takdirde Djokovic, Sırbistan'a bir Davis Kupası daha getirecek.

DJOKOVİC FARKLI
Sırbistan ABD'yi geçerken pek zorlanmadı.
Djokovic, ABD'lilerin ikiz kuleleriyle adeta antrenman yaptı. Ne İsner ne de Querrey ona en ufak bir tehlike yaşatmadılar. Bunların karşısında Sırp raketin oynadığı 7 setin üçünü 6-0, 6-1, 6-2 kazandığını göz önüne alırsanız aradaki kalite farkını anlarsınız. Üstüne Dünya'nın 1 numarası olan Bryan kardeşler çift erkeklerin duayeni 36'lık Nenad Zimonjic ile çırağı Bozoljac kurulu Sırp çiftine yenilince iş hemen koptu. Berdych'siz Çekler ise Kazakistan karşısında ilk başlarda biraz zorlansalar da başarıya ulaştılar. Kanada ise Raonic sayesinde İtalya'yı kolay geçti.

ÇILGIN SEYİRCİ
Esas çılgınlık Arjantin-Fransa karşılaşmalarındaydı. İlk maçta Fransız Tsonga, Berlocq karşısında beş sette galip gelebildi. Sonra Juan Monaco Gilles Simon'u yenerek ilk sürprizi yaptı ve durumu eşitledi. Çılgın bir seyirci topluluğu önünde Nalbandian ile Zeballos ikinci sürprizi gerçekleştirdiler. Bennetau/ Llodra çiftini yenip durumu Arjantin lehine 2-1 yaptılar.
Ama Tsonga henüs son sözünü söylememişti. Monaco'yu üç sette kolayca geçip durumu tekrar eşitledi: 2-2.

ALTIN GOL
Ölüm kalım maçı Carlos Berlocq ile Gilles Simon arasındaydı. Arjantinli günümüzde dünyada 64. sırada.
Şimdiye kadar en çok 35.lik görmüş vasat diyebileceğimiz 30 yaşlarında bir tenisci. Fransız ise kariyerinde 6.lık görmüş, şimdilerde 16. sırada olan ve son bir yılı başarıdan başarıya koşarak geçirmiş biri. Fransız karşısında Arjantinli'nin bir varlık göstereceğini kimse beklemiyordu. Ancak Ulusal Maç oynamak ve ulusunu temsil etmek çok başka şeyler. Berlocq kendi fanatik seyircisi önünde Simon'u yeniverip yarı-finali Arjantin'e getiriverdi.