Bekir Emre

BEKİR EMRE

Tarihi 16 Mart 2013

Nadal!

Toprağın Kralı "bir döndü pir döndü". Indian Wells (California)'de sert zemin üzerindeki bu büyük turnuvada işe Amerikan Davis Kupası oyuncusu Ryan Harrison ile başladı.
Sonra Arjantinli Mayer, Latvia'lı genç yetenek Gulbis ve çeyrekte de "haşmetmeabları"
Federer
'i devirdi.
Hem de pek zorlanmadan 64 ve 62. Gününde olmadığı bu maçtan sonra İsviçreli raket "...Onun (Nadal) tam olarak iyileşmeden dönmeyeceğine emindim. İşte görüyorsunuz tam iyileşmiş!" dedi. Nadal'ın yarı-finaldeki rakibi formunun ve kariyerinin zirvesindeki Berdych.
Zaten ilk beş'i iki raket zorluyor.
Biri Çek raket diğeri de Fransız Tsonga. İkisi de burada yarı-finalde.

MUHTEŞEM DÖNDÜ!
Rafa Nadal sakatlıktan döndüğünden bu yana oynadığı 16 maçın 15'ini kazandı.
Girdiği 3 turnuvanın ikisinde zirveye çıktı. Birinde finalde kaybetti.
Bu dördüncü turnuvası.
Şimdi onun için ellerinde hiçbir kanıt olmadan "dopingci" çirkinliğini ortaya atanlar biraz olsun utanacaklar mı? Sanmıyoruz...
İçleri pespayelikle bezenmiş.

ANDERSON SÜRPRİZİ
Indian Wells'de diğer yarıfinalistler Djokovic-Tsonga ile Murray-Del Potro galipleri olacak. Eğer Murray finale kalırsa Federer'den ikincilik kürsüsünü devralacak.
Bu turnuvanın en büyük sürprizini ise Güney Afrika'lı Kevin Anderson gerçekleştirdi.
Genç raket önce 4 no.lu seri başı David Ferrer'i, arada Finli Nieminen'i, sonra da bir başka seribaşı Fransız Gilles Simon'u yenerek Berdych'in karşısına çıktı. Çek raket ona zor da olsa 64'lük iki setle, "dur" dedi.

ŞANSSIZ STOSUR!
Kadınlarda ise organizatörlerin en istemedikleri maalesef gerçekleşti. Dört çeyrek-final maçlarının ikisi sakatlık yüzünden yapılamadı.
Avustralya'lı Stosur tam geri dönüşünü müjdeleyecekken baldırındaki sakatlık yüzünden yarı-final oynama onurunu Alman Kerber'e bıraktı.
Kerber'in rakibi ise dünya 1 numarası Azarenka'nın dizindeki sakatlıktan dolayı çekilmesiyle Türk Hava Yolları'nın sempatik yüzü Caroline Wozniacki oldu.
Diğer yarı-finalistler ise rakiplerine tek bir set bile vermeden adeta zarif bir tank gibi yola koyulan Sharapova ile adaşı ve vatandaşı (Maria) Kirilenko oldu.

TEŞEKKÜRLER NTV
Kirilenko çeyrekte Kvitova'yı yenerken 4/6 ve 2-4 geriden geldi. Bu güzel turnuvayı ekrana getiren kadınlarda Spor TV, erkeklerde ise NTV'ye teşekkür ederiz. Hoşcakalınız. *Caroline Wozniacki (Dan)