Konya’da yürek ısıtan hikaye! Engelli kızına kardeş olsun diye ikinci kez koruyucu anne oldu
Konya'da yaşayan Esra Sarıcaoğlu, 9 yıl önce koruyucu annesi olduğu zihinsel engelli Meryem'in (11) kardeş özlemini gidermek için 3 yaşındaki Berfin'i de ailesine kattı. İki çocuğa yuva olan Sarıcaoğlu, "Kendim doğurmuş gibi hissediyorum" sözleriyle sevgisini anlattı.
Esra Sarıcaoğlu, kanatları altına aldığı zihinsel engelli Meryem yalnız kalmasın diye küçük Berfin'e de anne oldu. Sarıcaoğlu, "Onları kendim doğurmuş gibi hissediyorum" dedi.
Konya'da yaşayan Esra Sarıcaoğlu, koruyucu annesi olduğu 11 yaşındaki Meryem'in kardeş özlemini gidermek için 3 yaşındaki Berfin'i de ailesine kattı. (Fotoğraflar: AA'dan alınmıştır)
Konya'da yaşayan Esra Sarıcaoğlu, koruyucu ailesi olduğu zihinsel engelli Meryem'in (11) kardeş özlemini gidermek amacıyla 3 yaşındaki Berfin'i de ailesine katarak iki çocuğun birlikte büyümesine imkân sağladı. Ereğli ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki ev hanımı Sarıcaoğlu, 22 yıl önce eşini kaybettikten sonra o dönem 1 yaşında olan kızını yalnız büyüttü. Kızının kardeş istemesi üzerine bir çocuğun koruyucu ailesi olmak isteyen Sarıcaoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurdu. Sarıcaoğlu, 9 yıl önce annesini doğumda kaybeden 2 yaşındaki Meryem'in koruyucu annesi oldu. Meryem'in zihinsel engelli olduğu sonradan tespit edilince onu daha da çok sahiplenen Sarıcaoğlu, kardeş özlemini gidermek ve onun yalnız büyümemesini sağlamak amacıyla ikinci bir çocuğa daha koruyucu aile olmak istedi. Sarıcaoğlu, geçen yıl da 2 yaşındaki Berfin'e kucak açtı.
Eşini 22 yıl önce kaybeden Esra Sarıcaoğlu, 9 yıl önce Meryem'in, geçen yıl ise Berfin'in koruyucu annesi oldu.
BİRBİRİMİZE ŞİFA OLUYORUZ
Kızı İstanbul'da endüstri mühendisliği okuyan Esra Sarıcaoğlu, annesini doğumda kaybeden Meryem'e anne sevgisini tam anlamıyla vermek için elinden geleni yaptığını söyledi. Meryem ile birbirlerinin hayatına dokunduklarını anlatan Sarıcaoğlu, "Meryem bizim hayatımıza girdiği için şükrediyorum. Bir çocuğun hayatında bu kadar şey değiştirebiliyorsam başka bir çocuğun hayatını da neden değiştirmeyeyim diye düşündüm. Meryem'siz ve Berfin'siz bir hayatımız olmamış gibi. Kendim doğurmuş gibi hissediyorum" diye konuştu.
Meryem ve Berfin'e duyduğu sevgiyi anlatan Esra Sarıcaoğlu, ʺMeryem'siz ve Berfin'siz bir hayatımız olmamış gibi. Kendim doğurmuş gibi hissediyorumʺ dedi.
Sarıcaoğlu, çocuklara olan sevgisini anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini belirterek şöyle konuştu: "Meryem'in farklılığını ve bana kattıklarını gördüğümde yeniden bir çocuğun hayatına dokunmak istedim. Onun da benim hayatıma dokunmasını istedim. Meryem'e kardeş olsun ve o abla kardeş duygusunu birlikte yaşasınlar istiyorum. Çevremdekiler, ikinci çocuğu almama çok şaşırdı. Çocuklarla birbirimize çok alıştık. Ben de kendimi geliştirdim. Biz aslında birbirimize karşılıklı şifa olmaya çalışıyoruz."
Meryem de kardeşini çok sevdiğini vurgulayarak "Kardeşimle oyunlar oynuyoruz. Onu seviyorum" dedi.
İstinye'de İsrailli kadına protesto
Migros Nivea Kampanyası çekiliş sonuçları açıklandı