Manisa'da 10 yıldır çöp ev kabusu: Maskesiz gezemiyorlar

Manisa Yunusemre'de bir apartman sakinleri, zemin kattan yayılan ağır çöp kokusu nedeniyle 10 yıldır evlerinde ve ortak alanlarda maskeyle dolaşmak zorunda kalıyor. Metan gazı ve sağlık tehlikesine dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
Manisa'da 10 yıldır çöp ev kabusu: Maskesiz gezemiyorlar

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, 7'si çocuk 19 kişinin yaşadığı apartmanda, zemin katta oturan A.K.'nin çevreden çöp topladığı ve evinde biriktirdiği iddia edildi. Yayılan ağır koku nedeniyle maskeyle dolaşan apartmandakiler, durumun yaklaşık 10 yıldır sürdüğünü belirterek, sorunun çözülmesini istiyor.

Video Oynatma İkonu Manisa'da 10 yıllık çöp ev çilesi

Apartmandakiler, yayılan ağır koku nedeniyle maskeyle dolaşıyor. (Fotoğraflar DHA'dan alınmıştır.)Apartmandakiler, yayılan ağır koku nedeniyle maskeyle dolaşıyor. (Fotoğraflar DHA'dan alınmıştır.)

KOKU NEDENİYLE MASKESİZ DOLAŞAMIYORLAR

Yunusemre ilçesi Barbaros Mahallesi'ndeki 3 katlı, 7 daireden oluşan apartmanda yaşayan 19 kişi, iddiaya göre, zemin katta oturan yaşlı kadının çevreden topladığı ve evinde biriktirdiği çöpler nedeniyle mağduriyet yaşıyor. A.K.'nin topladığı çöpleri evinde biriktirmesi nedeniyle ağır koku duyulan binada yaşayanlar, ortak kullanım alanlarına dahi yayılan koku nedeniyle maskesiz dolaşamadıklarını belirtiyor.

A.K. topladığı çöpleri evinde biriktiriyor.A.K. topladığı çöpleri evinde biriktiriyor.

KÖTÜ KOKU SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Kapılarının önünden geçerken dahi nefes almakta zorlandıklarını ifade eden bazı kişiler, kötü kokunun sağlık açısından endişeye neden olduğunu ve yetkililerin duruma müdahale etmesini beklediklerini söyledi.

Bazı kişiler kapılarının önünden geçerken dahi nefes almakta zorlandıklarını belirtiyor.Bazı kişiler kapılarının önünden geçerken dahi nefes almakta zorlandıklarını belirtiyor.

"ARTIK SON ZAMANLARDA ÇEKİLMEZ BİR HAL ALDI"

Apartmanda yaşayanlardan Zinnur Temiz (38), yıllardır yaşanan sorunla ilgili sonuç alamadıklarını söyleyerek, "Bizim olayımız yaklaşık olarak 10 seneye dayanıyor. Kendisini defalarca kez uyardık. Apartmanda çocuklarımız da var. Uyarımıza rağmen sürekli çöp toplamaya devam ediyor. Artık son zamanlarda çekilmez bir hal aldı. Evden çıkarken, kendi dairemizin kapısını açtığımız an kokuyu duyuyoruz. Biz buna bir türlü çare bulamadık. Yetkililerden yardım istiyoruz." dedi.

A.K. apartmandakilerin uyarısına rağmen çöp toplamaya devam ediyor.A.K. apartmandakilerin uyarısına rağmen çöp toplamaya devam ediyor.

"BU KOKAN YERİ KİMSE ALMAZ"

Mahmut Şen (72) ise binada 10 yılı aşkın süredir çöp nedeniyle rahatsızlık yaşadıklarını söyledi. Yetkililere ve savcılığa başvurduklarını belirten Şen, apartmanda metan gazı oluşmasından endişe ettiklerini ifade ederek, "Bu binada oturanlardan biri benim. Bu evi arkadaşlarla beraber aldık. Buraya belediye zabıtasından bir görevli geldi. 'Metan gazı oluşursa bina havaya uçar' dedi. Çok tehlikeli olduğunu söyledi. Gerekli yerlere müracaat ettik. Savcılığa dahi dilekçe verdik. Bunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Buradan gidecek imkanımız yok, gidecek yerim de yok. Köyde evim var, giderim ancak arkadaşlar ne yapacaklar? İşleri var, fabrikalarda çalışıyorlar. Bu çare değil, kaçmak çare değil. Burayı satıp başka yerden ev alalım desek, bu kokan yeri kimse almaz. Bizim asıl sıkıntımız da bu. Bir kişi yüzünden burada 10-15 kişi azap çekiyor. Bunun giderilmesini yetkililerden istiyoruz." diye konuştu.

Asu Yıldız Tekin
Asu Yıldız Tekin Takvim.com.tr Yaşam

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler