Çanakkale'de ilaçlama faciası: Küçük çocuk hayatını kaybetti
Çanakkale’de bir evde yapılan böcek ilaçlamasının ardından anne ile 9 yaşındaki oğlu zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yusuf Talha Çanlı tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, annesi Sevda Çanlı’nın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ev sahibi ile ilaçlama firmasının görevlisi gözaltına alındı.
Barbaros Mahallesi'nde yaşayan Uğur Çanlı, dün akşam evine geldiğinde eşi Sevda Çanlı ile 9 yaşındaki oğlu Yusuf Talha Çanlı'yı baygın halde buldu.
Çanlı, eşi ve oğlunu kendi aracıyla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesine götürdü.
Çanakkale'de ilaçlama sonrası ölüm: Küçük çocuk hayatını kaybetti (Fotoğraflar İHA'dan alınmıştır.)
ZEHİRLENME DETAYI KAN DONDURDU
Sevda ve Yusuf Talha Çanlı, buradaki ilk müdahalenin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.
Hastanede yapılan ilk kontrollerde anne ve çocukta zehirlenme bulgularına rastlandı. Zehirlenmenin, dairede yapılan böcek ilaçlamasından kaynaklanmış olabileceği iddiası üzerine inceleme başlatıldı.

YUSUF TALHA HAYATINI KAYBETTİ
Durumu ağırlaşan Yusuf Talha'nın hava ambulansıyla İstanbul'daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edilmesine karar verildi.
9 yaşındaki Yusuf Talha, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Anne Sevda Çanlı'nın ise yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

FİRMA GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında ilaçlama yapılan evin sahibi ile ilgili ilaçlama firmasının görevlisi gözaltına alındı. Olayın kesin nedeninin belirlenmesi için incelemeler sürüyor.
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Çanakkale'de komşu dairede yapılan böcek ilaçlaması nedeniyle zehirlendiği iddia edilen Yusuf Talha Çanlı, son yolculuğuna uğurlandı. Çanlı için Barbaros Mahallesi'ndeki Dumlupınar Cami'nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazı öncesi baba Uğur Çanlı taziyeleri kabul etti. Arkadaşları Çanlı'nın tabutun başından ayrılmadı. Kılınan namazından ardından Çanlı'nın cenazesi, Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesi Bozköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"ALLAH KİMSEYE BÖYLE ACI YAŞATMASIN"
Baba Uğur Çanlı, "Evladım çok acı çekti. Çok uğraştım elimden geleni yapmaya çalıştım. Rabbim acısını dindirdi, sevdiği için yanına aldı. Benim oğlum cennet kuşu. Yapabileceğimi yaptım. Ben ondan razıyım, o da benden razı olsun. Çok zor, Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın" dedi.
Öte yandan aynı olayda zehirlenen ve kaldırıldığı Çanakkale Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören anne Sevda Çanlı ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

MEHMET AKİF ERSOY DEVLET HASTANESİNDE DÜNYAYA GELEN İLK BEBEKTİ
Çanakkale'de dairede yapılan böcek ilaçlaması nedeniyle zehirlendiği iddia edilen Yusuf Talha Çanlı'nın hayatını kaybetmesinin ardından acı bir detay ortaya çıktı.
Yusuf Talha'nın, merkeze bağlı Kepez beldesindeki Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği'nde dünyaya gelen ilk bebek olduğu belirtildi.
Polikliniğin hizmete girmesinden bir gün sonra, 22 Ekim 2017'de Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Serkan Satılmış Ertuğrul tarafından gerçekleştirilen sezaryen doğumda 2 kilogram ağırlığında dünyaya gelen bebeğe, Sevda ve Uğur Çanlı çifti Yusuf Talha adını verdi.
Baba Uğur Çanlı, o dönem yaptığı açıklamada, kendisinin tedavisini ve ameliyatını gerçekleştiren, baba olmasını sağlayan hastane Başhekimi Op. Dr. Yusuf İlker Çömez'in ismini oğluna verdiğini söylemişti.
Alkollü sürücü cezadan kaçamadı
Unilever Rossmann çekiliş sonuçları açıklandı