Bodrum'da milyonlar yandı: Tekneler alev alev!
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Yalıkavak Marina'da bağlı bulunan lüks motoryatlarda sabaha karşı yangın çıktı. Alev alev yanan 7 motoryat batarken, 1 tekne kısmi hasar aldı.
Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir marinada çıkan yangında 7 motoryat battı 1 motoryat kısmi hasar aldı.
Yalıkavak Mahallesi'nde bir marinada bağlı bulunan motoryatta saat 04.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek diğer motoryatlara da sıçradı.
İhbarla bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Bodrum Bölge Liman Başkanlığı'nın talimatıyla Bodrum'dan 1, Güllük'ten ise 2 liman römorkörü ve kıyı emniyetine bağlı römorkörler de bölgeye sevk edildi.
Bodrum'da marinada demirli 5 motoryat alevlere teslim oldu (Haberin fotoğrafları Anadolu Ajansı'ndan alınmıştır)
7 MOTORYAT BATTI
Ekipler, karadan ve denizden alevlere müdahale etti. Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı ekipleri de denizde önlem aldı. Yangında yanan boyları 20 ila 30 metre arasında değişen 7 motoryat battı, 1'i ise kısmi hasar aldı.

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMA YAPTI
Bodrum Kaymakamlığı'ndan yangına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:
"21 Mart 2026 tarihinde saat 03.40 sıralarında Bodrum Yalıkavak Marinada bulunan bir motoryatta henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın meydana gelmiş ve rüzgarın etkisiyle yan tarafındaki teknelere sıçramıştır. Meydana gelen yangında 7 tekne yanarak batmış olup 1 tekne hafif derecede hasar almıştır.

Yangın söndürme, tahliye ve emniyete alma çalışmalarında ilgili kurumların müdahalesi sonucunda yalnızca maddi hasar oluşmuş olup ölü ya da yaralı bulunmamaktadır. Yangın ve batan teknelerden kaynaklı deniz kirliliği meydana gelmiş ve deniz kirliliği yayılmasının önlenmesi maksadıyla deniz yüzeyinde bariyer çekilmiştir. Halihazırda Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı tarafından adli ve idari işlemlere devam edilmektedir."