'Ava gidiyorum' diyerek evden çıkmıştı! 16 yaşındaki Kemal Aksüzek'ten acı haber

Isparta'da, pazartesi günü ava gideceğini belirterek evden ayrılan, 16 yaşındaki Kemal Aksüzek'ten haber alamayan ailesi kayıp ihbarında bulundu. İnsansız hava araçları, termal kameralar ve 144 kişilik ekiple yapılan aramada Aksüzek'in cansız bedeni bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Isparta Valisi Abdullah Erin, '50 bin dönüm üzerinde bir alanı taradık. Keşke çocuğumuza sağlıklı bir şekilde ulaşabilseydik' dedi.

ABONE OL
’Ava gidiyorum’ diyerek evden çıkmıştı! 16 yaşındaki Kemal Aksüzek’ten acı haber

Keçiborlu ilçesi Kılıç köyünde çobanlık yapan Kemal Aksüzek, 10 Şubat akşamı av tüfeğini de yanına alıp, ailesine ava gideceğini belirterek evden çıktı.

16 yaşındaki Kemal Aksüzek'ten acı haber (İHA)16 yaşındaki Kemal Aksüzek'ten acı haber (İHA)

Aksüzek'ten haber alamayan ailesi, ertesi sabah kayıp ihbarında bulundu.

Jandarma, AFAD ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Arama çalışmalarında Aydın'dan havalanan jandarmaya ait insansız hava aracı da yer aldı.

16 yaşındaki Kemal Aksüzek'ten acı haber (İHA)16 yaşındaki Kemal Aksüzek'ten acı haber (İHA)

Çalışmalarda termal dron, iz takip ve kadavra köpekleri de kullanıldı.

16 yaşındaki Kemal Aksüzek'ten acı haber (İHA)16 yaşındaki Kemal Aksüzek'ten acı haber (İHA)

CANSIZ BEDENİ BULUNDU
Arama çalışmalarının 3'üncü gününde Kemal Aksüzek'in cansız bedeni bulundu. Kemal Aksüzek'in ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.

VALİDEN AÇIKLAMA

Bölgeye gelerek yetkililerden bilgi alan Isparta Valisi Abdullah Erin, gazetecilere, arama çalışması sonucunda maalesef çocuğun cansız bedenine ulaştıklarını söyledi.

Aksüzek'in ilk kaybolduğu andan itibaren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın konuyu yakından takip ettiğini belirten Erin, Ankara, Antalya ve diğer komşu illerden personel ile teknolojik cihaz, donanım desteği sağlayan Bakan Yerlikaya'ya teşekkür ettiğini kaydetti.

16 yaşındaki Kemal'i bulmak için 50 bin dönümlük alan tarandı (DHA)16 yaşındaki Kemal'i bulmak için 50 bin dönümlük alan tarandı (DHA)

Arama ekiplerinin yağmur ve kar yağışı altında büyük bir özveriyle çalışmalarını yürüttüğünü dile getiren Erin, çalışmalara katılan AFAD, jandarma ve emniyet teşkilatı, UMKE, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle ile gönüllülere teşekkür etti.

"50 BİN DÖNÜM ÜZERİNDE BİR ALANI TARADIK"

Arama çalışmalarında İHA desteğinin sağlandığını, kadavra köpeklerinin kullanıldığı bilgisini veren Erin, "50 bin dönüm üzerinde bir alanı taradık. Keşke çocuğumuza sağlıklı bir şekilde ulaşabilseydik. Ölüm sebebiyle ilgili Isparta Başsavcılığımız ve Keçiborlu savcılığımız gerekli çalışmayı yürütüyor. Ölüm sebebi netleşir netleşmez bilgiyi kamuoyu ile paylaşacağız. Ölümüyle ilgili bir şüphe olup olmadığı adli soruşturma sonucunda ortaya çıkacak." dedi.

Erin, cesetten örnekler alınacağını ve yanında bulunan telefonun kayıtlarının inceleneceğini dile getirdi.

Aksüzek'in henüz gençliğinin baharında ve hayata yeni başlayacak bir yaşta olduğunu anlatan Erin, "Ailesine, Keçiborlu'ya başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN