Rahmet ve hikmet dolu gece! Miraç Kandili'nde eller semaya gönüller Rabb'e açıldı
İslam alemi Miraç Kandili'ni idrak ediyor. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) alemlerin Rabb'i olan Allah'ın huzuruna yükseldiği mübarek gecede eller semaya açıldı.Türkiye'nin dört bir yanındaki camilerde programlar yapılacak, Kuran-ı Kerim okunup dualar edilecek. Öte yandan Miraç olayının yaşandığı Mescid-i Aksa Müslümanlar için çok kıymetlidir. Buranın etrafı mübarek kılınmıştır. İsrail'in baskı, zulüm ve işgali altındaki Aksa sadece Filistinlerin değil tüm Müslümanların davasıdır.

"İsra ve Miraç mucizesi" olarak anılan bu olay, Kur'an-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde ifade ediliyor. "İsra olayı", Hazreti Muhammed'in bir gece Mekke'den Kudüs'e, "Miraç olayı" ise gökler ötesine yaptığı yolculuğu ifade ediyor.
İslam kaynaklarına göre, Mekke'den Medine'ye hicretten bir yıl önce yaşanan "İsra ve Miraç" olayı Allah'ın, Hazreti Muhammed'in Mekke'de gördüğü eziyetlere karşı bir tesellisi olarak kabul ediliyor.
Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece, Miraç Kandili idrak ediliyor (Takvim.com.tr)
MİRAÇ GECESİNDE BEŞ VAKİT NAMAZ FARZ KILINDI... BAKARA SURESİ'NİN SON İKİ AYETİ NAZİL OLDU
Miraç gecesinde beş vakit namaz farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verildi ve "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti nazil oldu.
Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e İsra Suresi'nde de yer alan insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan ahlak ve fazilet ilkelerini bildirdi.
Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece, Miraç Kandili idrak ediliyor (Takvim.com.tr)
ELLER SEMAYA GÖNÜLLER RABB'E AÇILDI
Ankara'da Miraç Kandili dolayısıyla Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde program gerçekleştirildi. (AA)
ANKARA
Ankara'da Miraç Kandili dolayısıyla Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde program gerçekleştirildi. Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Mevlid-i Şerif ve duaların okunmasıyla devam etti. Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde Grand Kartal Otel'de çıkan yangında hayatını kaybedenler için dua edildi ve yaşamını yitirenler rahmetle anıldı. Vatandaşlara, cami bahçesine kurulan stantlarda şeker ve kandil simidi ikram edildi. Vakıflar Genel Müdürlüğünce de camiye gelenlere ikramlarda bulunuldu.