Kur'an'da adı geçiyor: Ölümsüzlük meyvesi olarak biliniyor
Antioksidan zengini yapısı sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren, sindirim sağlığını destekleyen ve enerji seviyesini artıran bu meyve, modern bilim tarafından da faydalarıyla övgü alıyor. Faydaları saymakla bitmeyen bu şifalı meyve, günlük yaşamda doğal bir destek olarak tercih ediliyor.
Halk arasında "ölümsüzlük meyvesi" olarak bilinen bu mucizevi meyve, sağlığa sunduğu sayısız faydalarıyla dikkat çekiyor. Binlerce yıldır doğal bir şifa kaynağı olarak kullanılan bu meyve, içeriğindeki vitamin ve minerallerle adeta bir sağlık deposu. Bilim insanları, antioksidan özellikleri sayesinde hücre yenilenmesini destekleyen bu meyvenin yaşlanma karşıtı etkiler sunduğunu belirtiyor.

ÖLÜMSÜZLÜK MEYVESİ OLARAK BİLİNİYOR, KUR'AN'DA ADI GEÇİYOR
Aydın'ın Efeler ilçesinde, halk arasında "ölümsüzlük meyvesi" olarak bilinen hünnap hasadı başladı. Güney Asya kökenli olan ve Türkiye'de yetiştiriciliği yapılan bu değerli meyve, özellikle sağlık üzerindeki faydaları ile dikkat çekiyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren, uykusuzluğa iyi gelen ve sindirimi düzenleyen hünnap, hem taze hem de kurutulmuş olarak tüketilebiliyor. Aydınlı çiftçilerin gözde ürünlerinden biri haline gelen hünnap, bu yıl da üreticilere umut vaat ediyor.

HASAT SEZONU BAŞLADI
Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, hünnapın hem doğal alanlarda hem de tarımsal üretim yöntemleriyle yetiştirildiğini belirtti. Altıntaş, "Bu sezonun üreticilerimiz için bol ve bereketli geçmesini diliyorum. Hünnap, birçok faydası ile dikkat çeken bir meyve ve ülkemizdeki üreticilerimizin bu ürün ile ilgili olarak çalışmalarını destekliyoruz" dedi.





