Sucuğun lezzetini arşa çıkaracak ipucu! Yiyenin tadı damağında kalacak! Vazgeçemeyeceksiniz

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan sucuk, hem görüntüsü hem de kokusuyla iştah kabartır. Ancak doğru teknikler kullanılmadığında, sucuklar yanabilir veya sertleşebilir. Restoranlardaki profesyonel şeflerin sırrını merak ediyorsanız, ev hanımlarının sıkça denediği bu pratik yöntemi mutlaka deneyin...

takvim.com.tr
takvim.com.tr
Sucuğun lezzetini arşa çıkaracak ipucu! Yiyenin tadı damağında kalacak! Vazgeçemeyeceksiniz

Kahvaltı sofralarında sucuk, hem görünüşüyle hem de lezzetiyle baş köşeye oturur. Ancak sucuk pişirmenin inceliklerini bilmeyenler için işler ters gidebilir. Evde tam kıvamında, yumuşacık sucuk pişirmenin sırrını keşfetmek ister misiniz? Ünlü şef Thomas Keller, 2023 yılında verdiği bir röportajda, "Sucuk gibi yoğun aromalı etler, doğru pişirme tekniğiyle en iyi tatlarına ulaşır" diyor. İşte detaylar...

Malzemeler:

  • 🥩 İstenilen miktarda dilimlenmiş sucuk
  • 💧 Yarım çay bardağı su
  • 🧈 İsteğe göre bir miktar yağ
  • 🍋 Arzuya göre 1-2 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

Sucukları istediğiniz kalınlıkta dilimleyin ve tavaya dizin.

Tavanın içerisine yarım çay bardağı su ekleyin. Bu, sucukların yumuşacık olmasını sağlar 🥰.

Tavanın altını açın ve suyun kaynamasını bekleyin. Sucukları ters çevirerek kısık ateşte pişirin 🔥.

Sucuğun suyuna 1-2 damla limon suyu ekleyin. Bu küçük dokunuş, sucuklara özel bir aroma katacaktır 😍.

İsterseniz, sucukları 4 dakika pişirip, haşlama suyunu süzdükten sonra tereyağı ekleyerek pişirmeye devam edin 🧈.

Pişmekte olan sucukların ortasına yumurta kırarak sucuklu yumurta hazırlayabilirsiniz 🥚. Yumurtanın beyazı katılaştığında tavayı ocaktan alın. Sonuç: Pamuk gibi yumuşacık sucuklar! 🌟