Kastamonu'da korkunç köy yangını! Mahalledeki 12 ev ve 4 hayvan yandı | Muhtardan isyan: Bir tane itfaiyemiz yok!
Kastamonu'nun Araç ilçesinde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında 12 köy evi tamamen yandı. Kastamonu ve Karabük itfaiyesi ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yangına müdahalesi sürerken köyün muhtarı, 4 hayvanın yandığını ifade ederken mahallede bulunan 15 evin 12'sinin de kül olduğunu söyledi. Öte yandan ''Bir tane itfaiyemiz yok'' diyen muhtar, sıkıntı yaşadıklarını ve yetkililerden bu konuda destek beklediğini ifade etti.
Kastamonu'nun Araç ilçesinde Susuz köyüne bağlı Ispahalar Mahallesi'nde henüz belirlenmeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan yangında 12 ev ve 4 hayvan yandı.

EVLER YANDI HAYVANLAR ÖLDÜ
İhbar üzerine olay yerine giden Kastamonu ve Karabük itfaiyesi ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. İlk belirlemelere göre yangında 12 ev kullanılamaz hale geldi. 4 hayvan canından oldu.

Ekiplerin olay yerindeki çalışması sürerken mahallenin muhtarı konuya ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.

''4 HAYVANIMIZ 12 EVİMİZ YANDI''
Susuz Köyü Muhtarı Selim Dalçık, gazetecilere verdiği demeçte, mahallede 14-15 ev bulunduğunu, 12'sinin tamamen yandığını söyledi.

HAYVANLARIMIZ YANDI
Mahallenin ilçeye 40 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Dalçık, "4 hayvanımız yandı. Can kaybımız yok çok şükür ama evlerimiz gitti." diyerek yangının çıkış sebebini de aktardı.



