İstanbul Pendik'teki Nihat Salih'in cesedi 16 parçaya bölünüp 4 ayrı konteynere atılmıştı! Şüphelinin ifadesi ortaya çıktı! Ön otopside dikkat çeken detay

Türkiye dünden bu yana İstanbul Pendik'te 4 ayrı çöp konteynerine 16 parçaya bölünmüş cesedi konuşuyor. Konteynerlerde yapılan incelemeler sonucunda, kimliği belirlenen cesedin kafası ve diğer vücut parçaları toplandı. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan ön otopsi ve inceleme çalışmalarında her iki bacağının da kesildiği, ayrıca diz ve ayak bileğinde de kesiler olduğu tespit edildi. Parçaları bulunan maktulün çöp konteynerine yakın oturduğu anlaşılırken olayla ilgili bir şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin 4 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilirken cinayette kullanıldığı düşünülen beyaz kova hakkında ifadeleri ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2024, 10:23 Güncelleme 29 Mayıs 2024, 10:29
İstanbul Pendik’teki Nihat Salih’in cesedi 16 parçaya bölünüp 4 ayrı konteynere atılmıştı! Şüphelinin ifadesi ortaya çıktı! Ön otopside dikkat çeken detay

İÇİNDEKİLER

Korkunç olay İstanbul Pendik'teki Dumlupınar Mahallesi'nde sabah saatlerinde yaşandı. Çöp atmak için konteynere yaklaşan vatandaş, parçalanmış cesedi görünce büyük panik yaşadı. İhbar üzerine hemen olay yerine polis ekibi sevk edildi.

KOLLARI VE BACAKLARI VÜCUDUNDAN AYRILMIŞ HALDE!

Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmada, cesedin kolları ve bacakları vücudundan ayrılmış olarak iki farklı konteynerde bulunduğu ve erkek cesedi olduğu tespit edildi.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Yapılan çalışmaların sonunda parçalanmış cesedin mahalledeki 4 ayrı konteyner içinde olduğunu belirledi. Yapılan incelenmelerde cesedin 79 yaşındaki Nihat Salih adında bir kişiye ait olduğu belirlendi. İncelemelerin tamamlanmasının ardından Nihat Salih'in cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

CESEDİ PARÇALANAN ŞAHISCESEDİ PARÇALANAN ŞAHIS

8 ÇOCUĞU VARMIŞ!

Cesedi bulunan kişinin Nihat Salih adındaki kişiye ait olduğu tespit edilmesinin ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışmayı derinleştirdi. Yapılan incelemede öldürülen kişinin tüm kimlik bilgileri ortaya çıkarıldı. Elde edilen bilgilere göre, öldürülen Salih'in 8 çocuk babası olduğu ve cesedinin bulunduğu mahallede oturduğu ortaya çıktı.

EVİ DE İNCELEMEYE ALINDI

Nihat Salih'in kendi evinde mi yoksa başka yerde mi öldürülüp öldürülmediği tespit edilmesi için Salih'in evi incelemeye alındı.

ÇOCUKLARI VE AKRABALARININ İFADESİ ALINDI

Çalışmalar sürdürülürken, Salih'ın başta çocukları olmak üzere, akrabalarının da aralarında bulunan bazı kişilerin ifadelerine başvuruldu.

KAYIP BAŞVURUSU YOK

Kayıp başvurusu bulunmayan Nihat Salih'in cinayetinin çözülmesi an meselesi olduğu belirtildi.

KANLI BATTANİYE BULUNDU

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan ön otopsi ve inceleme çalışmalarında her iki bacağının da kesildiği, ayrıca diz ve ayak bileğinde de kesiler olduğu tespit edildi. Yapılan incelemede olay yerinin yaklaşık 100 metre ilerisinde kanlı bir battaniye bulundu.

BEYAZ BİR KOVA İLE GELİP…

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda beyaz bir kova ile gelip çöp konteynerine bir şeyler atan ve ardından kovayı yeşillik alana atan B.D. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin işlemleri emniyette devam ediyor.

CİNAYET NEREDE İŞLENDİ?
A Haber İstihbarat Şefi Ramazan Almaçayır canlı yayında Pendik'teki vahşetin ayrıntılarını anlattı.

Almaçayır'ın ifadeleri şu şekilde:

Dün aslında ilk bilgilerde çöp konteynerinde parçalanmış bir ceset bilgisi vardı ama daha sonra polisin ve olay yeri inceleme ekiplerinin bölgedeki çalışmalarında cesedin 4 ayrı konteynere atıldığı ortaya çıktı.

79 yaşındaki bir insan neden öldürülür? Bununla ilgili bir kişinin gözaltında olduğunu belirtelim. O şüpheli neden gözaltına alındı? Bu cesedin atıldığı noktalardaki çöp konteynerlerinden bir tanesine elinde bir kovayla bir şeyler döküyor. O kovayı normalde yanında götürüp gitmesi lazım ya da çöpe atması lazım. Ancak cinayet büro ekiplerinin incelediği görüntülerde söz konusu şahsın elindeki kovayı yeşil alana attığı görülüyor. Acaba ceset parçalarının taşındığı kovalardan bir tanesi miydi sorusu akıllara geliyor. Tanınmayacak şekilde parçalanmış. Peki cinayet nerede işlendi? Hayatını kaybeden 79 yaşındaki şahıs da çöp konteynerlerine yakın bir noktada oturuyor. Polis ekipleri şuan maktulün evinde de inceleme yapıyor. Evdeki kan izleri, parmak izleri tek tek araştırılacak.

4 SUÇ KAYDI ÇIKTI
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve ilçe emniyet müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda bu kişinin 39 yaşındaki seyyar satıcı B.D. olduğu belirlendi. Şüpheli olarak gözaltına alınan B.D' nin 4 ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

"BENİM OLAYLA İLGİM YOK" DEDİ
Gözaltına alınan B.D. ifadesinde, olay gün ikametinden çıktığını, yolda beyaz renkli içinde çöp olan kovayı gördüğünü belirterek "Bende bu çöpü dökmek için alıp çöp konteynere çöpü attım. Benim olayla ilgim yok" dedi.

B.D.'nin bu ifadesinin ardından soruşturma derinleştirildi. B.D.'nin olayla ilgisinin olup olmadığı incelemeye alınırken, çevredeki diğer görüntülerde incelenmeye alındı.