Bakırköy'de 4 kişinin öldüğü TIR kazasının kamera görüntüleri ortaya çıktı! Şoför hakkında flaş gelişme

Son dakika haberleri... Bakırköy'de üst geçide çarpan TIR, otomobilin üzerine devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Otomobilde sıkışan 4 kişi hayatını kaybetti. Kazaya neden olan TIR şoförü tutuklanırken, olaya ilişkin kamera kayıtları ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 11 Mart 2024, 20:18 Güncelleme 12 Mart 2024, 16:47
Bakırköy’de 4 kişinin öldüğü TIR kazasının kamera görüntüleri ortaya çıktı! Şoför hakkında flaş gelişme

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... Bakırköy'de dorsesinin devrilmesi sonucu 4 kişinin ölümüne neden olan TIR'ın sürücüsü tutuklanırken kazaya ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı.

ANBEAN KAYDEDİLDİ

Görüntülerde kazadan önce TIR'ın kamera açısından geçtikten hemen sonrada köprüye çarptıktan sonra sürücüsünün araç içerisinden çıktığı görülüyor.

Kazaya ilişkin görüntüler.Kazaya ilişkin görüntüler.

NELER OLMUŞTU?

Rauf Orbay Caddesi'nde Florya istikametine seyir halinde olan Mehmet F'nin (50) kullandığı 34 ER 260 plakalı tırın dorsesi, Bakırköy Yeşilyurt Hava Harp Okulu önündeki Havuzlu Kavşağı alt geçidine çarptı.

Çarpmanın etkisiyle tır, sol tarafında seyreden 34 TY 3045 plakalı otomobilin üzerine devrildi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Kazada, otomobildeki sürücü Recep A. (45) ile Sultan A. (44), Güler Rukiye A. (67) ve Merve A. (16) hayatını kaybetti.

Çevredeki vatandaşlar ve ekiplerin yardımıyla TIR'ın dorsesindeki kese kağıtları boşaltılarak yükü hafifletilmeye çalışıldı. Daha sonra TIR'ın dorsesi vinç yardımıyla kaldırılıp, altında kalan otomobil çıkartıldı.

İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu araçtan çıkartılan cesetler Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Bu arada, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları olay yerine gelerek gözyaşı döktü.

Kullanılamaz hale gelen otomobil çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılırken, TIR'ın kaldırılması için de çalışma yapıldı.

Kazada hafif yaralanan tır sürücüsü Mehmet F. gözaltına alındı.



KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 18.45 sıralarında Bakırköy Yeşilyurt Hava Harp Okulu önündeki Havuzlu Kavşağı alt geçidinde devrilen kamyonun altında kalan otomobilde bulunan 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

UYARI İŞARETLERİNİ DİKKAT ALMADI
Öte yandan TIR şoförünün uyarıları dikkate almadığı ortaya çıktı. Geçidin 4 metre yükseklikte olduğunu gösteren tabelalara rağmen, 'Dikkat Düşük Köprü, Yüksek araçlar sağdan çıkınız' şeklindeki yönlendirmeye uymayan şoförün kazaya yol açtığı belirlendi.

Ekipler tarafından gözaltına alına TIR sürücüsü Mehmet F. emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. TIR sürücüsü Mehmet F. emniyete verdiği ifadesinde, "Tabelalara dikkat etmedim. Hiçbir şey görmedim ve yüksekliği de tahmin edemedim. Her şey bir anda oldu. Tır devrildi. Çok üzgünüm. Çok pişmanım" dediği öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN