Canan Karatay uyardı: Tehlikeli olabilir! Sahurda yumurta yiyenler aman dikkat!
Sahur sofralarının vazgeçilmezi olan yumurtanın faydaları saymakla bitmez. Zengin vitamin ve mineral içeriğiyle besin değeri oldukça yüksek olan yumurta, güne enerjik başlamamızı sağlar. Fakat her besinde olduğu gibi yumurtanın da pişirme yöntemi ve tüketim miktarı oldukça önemlidir. Sağlıklı yaşamın öncülerinden Dr. Canan Karatay, sahurda sıkça tüketilen çok pişmiş yumurtanın zararlı olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Karatay, yumurtanın içerdiği besinlerin yüksek ısıya maruz kaldığında yapısının bozulduğunu ve faydalarının azaldığını belirtti.
Beslenme uzmanı Canan Karatay, son açıklamasında yumurtanın sağlık açısından önemine vurgu yaptı. Sahurda tüketilen yumurtanın önemine dikkat çeken Karatay, yumurtanın faydalarını ve doğru pişirme yöntemlerini vurguladı.

EN AZ 2 ADET YUMURTA
Beslenme alanındaki uzmanlığıyla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, sahur önerileriyle dikkat çekiyor. Yaptığı açıklamalarda, sahurda en az 2 adet haşlanmış yumurta tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, pişirme süresine de özel bir önem atfetti.

SAĞLIĞA FAYDALI OLMASI İÇİN 10 DAKİKA
Karatay, 10 dakika kuralına değinerek, yumurtanın vücut sağlığı için az pişmiş olması gerektiğini belirtti.



