Köyünde kurduğu bu modelle servet sahibi oldu! 1 milyon 400 bin TL kazanıyor! Çuval çuval getirisi var

Isparta'nın dinamik ve yenilikçi ruha sahip gençlerinden biri, yerel kalkınma ve girişimcilik alanında örnek teşkil edecek bir başarıya imza attı. Kendi köyünde, 600 metrekarelik bir alan üzerine kurduğu modern serasıyla tarımsal faaliyetlere adım atan bu genç girişimci, sıradan bir fikri, büyük bir başarı hikayesine dönüştürdü. Sadece kendi geçimini sağlamakla kalmayan bu çalışkan girişimci, aynı zamanda yıllık 1 milyon 400 bin lira gelir elde ederek, yerel ekonominin canlanmasına ve gelişimine katkı sağlayan önemli bir aktör haline geldi.

Giriş Tarihi 07 Mart 2024, 10:10 Güncelleme 07 Mart 2024, 10:10
Köyünde kurduğu bu modelle servet sahibi oldu! 1 milyon 400 bin TL kazanıyor! Çuval çuval getirisi var

İÇİNDEKİLER

Köyünde tarım ve seracılıkla uğraşan genç girişimci, sera sayesinde çeşitli sebzelerin ve meyvelerin üretimini gerçekleştiriyor. Bu sayede hem kendi ailesine sağlıklı ve taze ürünler sunuyor hem de bölgesel pazarlarda yer alarak önemli bir ticaret hacmi yakalıyor.

Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Sarıidris kasabasında yaşayan genç girişimci Mehmet Akif Akıncı, köyünde kurduğu 600 metrekarelik serada istiridye mantarı yetiştirerek önemli bir kazanç elde ediyor.

İlkbahar, sonbahar ve kış mevsimlerinde üretim yapan Akıncı, yılda 20 ton mantar üretiyor.

Küçük tesisinde tek başına çalışarak üretim aşamasından ihracata kadar titizlikle çalışan Akıncı, yeni seralar kurarak üretimini artırmayı hedefliyor.

2016 yılında 5 çadırla başladığı üretimde pamuk atıklarından yararlanıyor ve Sarıidris kasabasında kültür mantarının yanı sıra çeşitlilik sağlamak amacıyla istiridye mantarı yetiştiriyor.

Ürünlerini İstanbul ve Isparta'daki pazarlara gönderen Akıncı, kilogram başına 70-80 TL arasında bir fiyatla satış yapıyor.