Prof. Ömer Özkan Havva Erdem'e rahim nakli yaptı: Genç anne bebeğini kucağına aldı!

Havva Erdem, çocuk hasreti yaşadı. Prof. Ömer Özkan tarafından kendisine kadavradan rahim nakli yapıldı. Kızı Özlenen’i kucağına aldı. Ve küçük bebek ilk adımını da Özkan’ın eşi Prof Dr. Özlenen Özkan’ın odasında attı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2024 Güncelleme 05 Mart 2024, 06:59
Prof. Ömer Özkan Havva Erdem’e rahim nakli yaptı: Genç anne bebeğini kucağına aldı!

İÇİNDEKİLER

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, 2011'de dünyada ilk kez kadavradan rahim naklini Derya Sert'e yaptı. Sert, 9 yıl sonra oğlu Ömer Özkan bebeği kucağına aldı. Bu mucize, Havva Erdem'i de sevindirdi.

Erzurumlu Havva Erdem (33), 14 yaşında gittiği hastanede doğuştan rahminin olmadığını öğrendi. Eşi Şükrü'nün evlilik teklifini, çocuk sahibi olamayacağı için önce kabul etmedi. Ancak sonra evlendi. Çift, çocuk sahibi olmaya karar verdi. Erdem, Prof. Özkan ile temas kurdu.

ÜÇÜNCÜ NAKİL DE YOLDA
2021'de Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki 40 kişilik ekip Erdem'e kadavradan rahim nakletti. Erdem, 2022'de dünyaya getirdiği bebeğine Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın adını verdi. Ve küçük kız ilk adımını da Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan'ın makamında attı. Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Mucizeye imza attık" dedi. Havva Erdem ise yaşadığı mutluluğu anlatacak söz bulamadığını söyledi. Bu arada Prof. Özkan, üçüncü rahim naklinin de yolda olduğunu belirtti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN