Ulaşıma sis engeli | Yola çıkacaklar dikkat: Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar yüzde 10 azaltıldı

Son dakika haberleri... Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi tarafından beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın, saat 13.00'e kadar olan uçuşlar için yüzde 10 azaltma kararı alındı. Aynı zamanda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale Boğazı'nın gemi trafiği, kısıtlı görüş (sis) sebebiyle çift yönde geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Giriş Tarihi 28 Şubat 2024, 18:24 Güncelleme 29 Şubat 2024, 11:34
Ulaşıma sis engeli | Yola çıkacaklar dikkat: Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçuşlar yüzde 10 azaltıldı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi tarafından beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın, saat 13.00'e kadar olan uçuşlar için yüzde 10 azaltma kararı alındı.

Havalimanı İşletmecisi HEAŞ'tan yapılan açıklamada, İstanbul'da beklenen sis nedeniyle MADKOM kararıyla uçuşlarda azaltmaya gidildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle 29.02.2024 tarihinde, saat 13.00'e kadar olan uçuşların yüzde 10'u iptal edilecektir. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili hava yolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir."

BOĞAZ GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI
Öte yandan Çanakkale Boğazı'nda etkisini artıran yoğun sis, deniz ulaşımında aksamalara neden oldu. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle, boğaz trafiği saat 17.30 itibariyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.
Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, kuzey ve güneyden giriş yapacak gemi kaptanlarını telsizle uyarıp, boğaz trafiğinin kapatıldığını duyurdu. Gemiler demir bölgelerinde beklemeye başladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN