Doğum yaptığı 3 bebeği de hastanede bırakıp kaçan Gülşah K., yakayı ele verdi!

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Denizli'de dünyaya getirdiği 3 bebeği de hastanede bırakıp kaçan Gülşen K. hakkında yakalama kararı çıkarttı. İşte sizler için derlediğimiz 8 Şubat tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2024 Güncelleme 08 Şubat 2024, 07:01
Doğum yaptığı 3 bebeği de hastanede bırakıp kaçan Gülşah K., yakayı ele verdi!

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Denizli'de dünyaya getirdiği 3 bebeği de hastanede bırakıp kaçan Gülşen K. hakkında yakalama kararı çıkarttı. Gülşen K., önceki gün dördüncü kez doğum yaptıktan sonra kaçmak isterken yakalandı.

Suç sonrası iddianame hazırlandı. İfadesinde, suç kastı olmadığını söyleyen Gülşen K.'ye, kurum bakımına alınması için dilekçe vermeden terk ettiği son bebek için 'koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan kimseyi kendi haline terk etmek suretiyle suç işlediği' gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istendi. 37 yaşındaki kadının bu şekilde 4 bebek doğurduğu, birçok kişiyle ilişkiye girdiği için bebeklerin babasının kim olduğunu bilmediği iddia edildi.



'ANA' YASA!
17 yaşındaki Ethan Crumbley, 30 Kasım 2021'de Michigan eyaletindeki Oxford Lisesi'nde dört öğrencinin ölümüne yol açan silahlı saldırı nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Crumbley'nin 45 yaşındaki annesi Jennifer Crumbley, jüri tarafından dört kasıtsız adam öldürme suçundan yargılanacak. Anne Crumbley'nin cezası 9 Nisan'da açıklanacak ve 15 yıla kadar hapisle karşı karşıya. Babası 47 yaşındaki James Crumbley ise mart ayında ayrı bir duruşmada yargılanacak.

BAĞDAT'TA DRONE SALDIRISI
Irak'ın başkenti Bağdat'taki Mashtal Mahallesi'nde dün akşam bir araca dron saldırısı düzenlendi. Otomobildeki Haşdi Şabi komutanı Es-Saadi, hayatını kaybetti. 2 kişi daha yaşamını yitirdi. ABD'li yetkililer, saldırının ABD tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

CANLI YAYIN PLANI
İstanbul Adalet Sarayı'na saldırı girişiminde bulununca ölü ele geçirilen DHKP/C'li teröristlerle ilgili önemli bir detaya ulaşıldı. Çağlayan'a metrobüsle gelen teröristler Pınar Birkoç ve Emrah Yayla, adliyeye girerken GBT uygulaması yapıldığını görünce polisin yüzüne biber gazı sıktı. Teröristin tabancası tutukluk yaptı. Kaçarken peşlerindeki polisleri hedef alarak sıktıkları kurşunlar, 3 polis ile 3 vatandaşı yaraladı. Dilfiraz Karakaş kurtarılamadı. Çatışmada öldürülen teröristler amacına ulaşamadı.

Yapılan araştırmada teröristlerin içeride yargı mensuplarını alıkoyup canlı yayın yapmayı planladıkları anlaşıldı. Cep telefonlarında yapılan incelemede canlı yayın için bir sosyal medya hesabının hazırlandığı ortaya çıktı.

Bu arada terörist Birkoç'un 13. Ağır Ceza'da duruşması olan ablası Necmiye Birçok da tutuklandı. Duruşmadaki 3 kişi de olayla irtibatı olabilecekleri şüphesiyle gözaltına alındı. Öte yandan adliyedeki saldırıyla ilgili gözaltı sayısı 90'a ulaştı.

MEVLİTE GİDİYORDU
Dilfiraz Karataş, son yolculuğuna uğurlandı. Karataş'ın, ölen yakını için mevlit yemeği yapmaya gitmek üzere evden çıktığı ve adliye önünde hedef olduğu ortaya çıktı.

154 MİLYON DEVRETTİ
6 BİLEN çıkmayınca 153 milyon 945 bin 38 lira devretti. 5+JOKER bilen 1 kişi, 1 milyon 946 bin 477 lira, 5 bilen 1 kişi, 1 milyon 197 bin 832 lira, 4 bilenler 5 bin 32 lira, 3 bilenler 340 lira, 2 bilenler ise 34 lira alacak.

1 KİŞİYE 2.7 MİLYON
5+1 BİLEN 1 kişi, 2 milyon 705 bin 101 lira kazandı. 5 bilenler 8 bin 347 lira, 4+1 bilenler 723 lira, 4 bilenler 90 lira, 3+1 bilenler 47 lira, 3 bilenler 16 lira, 2+1 bilenler 21 lira, 1+1 bilenler 11 lira, 0+1 bilenler ise 12 lira alacak.

YİĞEN İLE YUKARI! YEMEYEN!
Burcu Yiğen, "Şişmansın" deyip kendisini boşayan kocasına kızdı. Kısa süre içinde spor ve diyet yaparak 95 kilodan 53 kiloya inmeyi başardı.
Tam 42 kilo veren kadının değişimi sosyal medyayı salladı: Emin ol kocan çok pişmandır!

GEZERAVCI DÖNÜYOR
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, dönüşe geçti. Dragon kapsülünün yarın dünyaya ulaşması bekleniyor.

ZAFER ALİYEV'İN
Azerbaycan, cumhurbaşkanını seçmek için dün sandık başına gitti. Mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 92.1'ini alarak zaferini ilan etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonla aradığı Aliyev'i tebrik ederek, sonucun Azerbaycan halkına hayırlı olmasını diledi. Seçimlere yüzde 70.85 katılım sağlandığı belirtildi.

FELSEFE YAPIYOR
CHP'de 13 yıl süren Kemal Kılıçdaroğlu dönemi sonlandı. Ankara'daki ofiste misafir ağırlamaya başladı. Siyasetle ilgili de "Siyaseti bırakmadım. Her gün vatandaşlarla, ziyarete gelenlerle görüşüyorum. 15-20 günde bir felsefeciler ve sosyologların da aralarında olduğu bir akademisyen grubuyla Türkiye'nin ve dünyanın sorunlarını konuşuyoruz. Gazetelere makaleler yazıyorum, analizler yapıyorum. Çocuklarla, torunlarla zaten hep beraberiz. Selvi Hanım'la da tiyatroya gittik bir-iki kez" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE GARANTÖR OLSUN'
Hamas'ın ateşkes önerisine karşı çıkan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah bölgesine saldırı hazırlığı için orduya emir verdiklerini açıkladı. Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan ise Gazze'de ateşkes için sundukları teklifte Mısır, Katar, Türkiye, Rusya ve BM'nin her türlü anlaşmada garantör olmasını talep ettiklerini duyurdu.

TAHT OYUNLARI
İngiltere Kralı 3. Charles, kanser teşhisi sonrası ilk kez görüntülendi... Charles'ın Harry ve William'a "Artık barışın" dediği iddia edildi. Ancak bu konuda beklenmeyen bir durum yaşandı. Prens William, Prens Harry'nin telefonunu açmadı. Los Angeles'tan Londra'ya gelen Harry, geceyi otelde geçirdi.

'HADİD' BAKALIM
Dünyaca ünlü model ABD'li model Bella Hadid, sosyal medya hesaplarından tek paylaşım için 100 bin dolar alıyor. İsrail'in Gazze katliamına karşı gösterdiği tepki ile vicdanların sesi olan Filistin asıllı Hadid'in Instagram'da 61 milyon takipçisi bulunuyor.

MAXİMUM SABOTAJ
ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, Ocak ayında Alaska Havayolları uçağında yaşanan olayla ilgili soruşturmasının ilk bulgularını yayınladı. Buna göre uçağın kapısını gövdeye kilitlemek için kullanılan dört ana cıvata eksikti. Ancak Amerikan medyası, Boeing'e bir sabotaj yapıldığı konusunda birleşti.

HERMES ŞAŞKIN
İzmir'de sahaf olarak 15 yıldır faaliyet gösteren Hermes adlı iş yerine, isim benzerliğinden dolayı Fransız lüks moda markası Hermes dava açtı. İş yeri sahibi Ümit Nar yaptığı açıklamada, "Hermes, Zeus veya Noel Baba insanlığın kültürel mirasına aittir. Bu isimler tekel altına alınmaz. Benim sizinle, markanızla ne işim olur? Hayatın olağan akışında asla yan yana, karşı karşıya gelmeyeceğim bir firmasınız. Bırakın işimi yapayım" ifadelerini kullandı Dava sürecinin 2021'de iş yerini ticari marka olarak tescil ettirmek için başvuruda bulunmasıyla başladığını söyleyen Nar, haklarını sonuna kadar savunacağını söyledi. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi'nde hem Patent Kurumu'na hem de Hermes Paris'e dava açtık. 10 Ocak 2024'de ilk dava görüldü, bilirkişi atanarak 27 Mart'a ertelendi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN