Bursa'da katliam! 7 yaşındaki oğlunun gözleri önünde kendi ailesinden 3 kişiyi katletti

Son dakika haberi! Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bir kişi, 7 yaşındaki oğlunun yanında tartıştığı babasını ve araya giren annesiyle kardeşini pompalı tüfek ve bıçakla öldürdü. Ailesinden 3 kişiyi katleden şahsın eşinden ayrılıp bunalıma girdiği iddia edildi. Gözaltına alınan Abdulsamet Yayaşit'in emniyetteki ilk ifadesinde, babasıyla sık sık tartıştığını öne sürerek "Babam özel hayatıma çok karışıyordu" dediği öğrenildi. Hayatını kaybeden aile fertleri ise toprağa verildi.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2024, 07:48 Güncelleme 08 Şubat 2024, 18:40
Bursa’da katliam! 7 yaşındaki oğlunun gözleri önünde kendi ailesinden 3 kişiyi katletti

İÇİNDEKİLER

Bursa'da eşinden ayrılıp bunalıma giren adam, eve gittiğinde ailesiyle tartıştı.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kavgaya dönen tartışmada cinnet geçiren şahıs, 7 yaşındaki oğlunun yanında önce annesi ve babasını, ardından da erkek kardeşini tüfekle vurdu. İhbar üzerine şüpheli olay yerinde yakalanırken, sağlık ekiplerince yapılan kontrolde 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

'BABAM ÖZEL HAYATIMA ÇOK KARIŞIYORDU'

Bursa'da babası Seyithan Yayaşit (64) ile annesi Zozan Yayaşit'i (69) pompalı tüfekle vurarak öldüren, olay yerinden yaralı halde kaçmaya çalışan kardeşi Mücahit Yayaşit'i (25) de boğazını bıçakla keserek öldüren Abdulsamet Yayaşit'in (29), 2 ay önce hapisten çıktığı ortaya çıktı. Daha önce bir pastanede garsonluk yaptığı belirtilen Yayaşit'in hapisten çıktığından beri işsiz olduğu ve sık sık ailesiyle tartıştığı öğrenildi.

Abdulsamet YayaşitAbdulsamet Yayaşit

F.Y. (8) ve M.Y. (7) isimli 2 erkek çocuk babası Yayaşit'in 6 ay önce eşinden boşandığı ve ailesini öldürdüğü sırada yanında bulunan küçük oğlu M.Y.'nin de polis ekiplerince koruma altına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan Abdulsamet Yayaşit'in emniyetteki ilk ifadesinde, babasıyla sık sık tartıştığını öne sürerek "Babam özel hayatıma çok karışıyordu" dediği öğrenildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.


Olay, merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre karısından ayrıldığı için bunalıma giren Abdulsamet Yayaşit (30), 2. Ceviz Sokak'ta ailesinin yaşadığı eve geldi. Evde babası Seyithan Yayaşit ile tartışma yaşayan Abdulsamet Yayaşit, bir anda kavgaya tutuştu.

Ev halkıyla kavgaya tutuşan şüpheli, evde bulunan tüfek ile önce babası Seyithan Yayaşit'i, ardından annesi Zozan Yayaşit'i (55) daha sonra ise kendisini engellemek isteyen 25 yaşındaki kardeşi Mücahit Yayaşit'i de 7 yaşındaki oğlunun yanında vurdu. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Polis ekiplerince olay yerinden kaçmak üzereyken suç aletiyle yakalanan şüpheli emniyete götürülürken, sağlık ekipleri vurulanların olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

AKRABALARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Olayın şoku içine giren 7 yaşındaki çocuk ise polis tarafından güvence altına alındı. Savcılık incelemesinin ardından 3 kişinin cesedi Adli Tıp Morguna kaldırılırken, ailenin yakınları ve akrabaları sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili başlatılan tahkikat devam ediyor.

TOPRAĞA VERİLDİLER
Bursa'da Abdülsamet Yayaşit'in öldürdüğü babası Seyithan Yayaşit, annesi Zozan Yayaşit ve kardeşi Mücahit Yayaşit'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak merkez Hamitler Mahallesi Küba Camii'ne getirildi.

İkindi namazından yaklaşık 1 saat sonra düzenlenen cenaze törenine Yayaşit ailesinin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Burada kılınan cenaze namazının ardından Seyithan, Zozan ve Mücahit Yayaşit'in cenazesi, Hasköy Kent Mezarlığı'na defnedildi.