İstanbul'da okullar açıldı! Trafik çilesi başladı

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen için yeni eğitim öğretim yılının bugün başlamasıyla sabah saatleri itibariyle İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80'lere dayandı. Bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi. Öte yandan 16 günlük yarıyıl tatilinin bitmesinin ardından okul servisleri de denetlendi.

Giriş Tarihi 05 Şubat 2024, 08:09 Güncelleme 05 Şubat 2024, 10:44
İstanbul’da okullar açıldı! Trafik çilesi başladı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de ilk ve orta öğretimlerin iki haftalık ara tatilinin sona ermesiyle İstanbul'da sabahın erken saatlerinde trafik yoğunluğu yaşandı.

İstanbul'da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu oluştuİstanbul'da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 1 milyon 178 bin öğretmen, iki haftalık sömestir tatilinin ardından bugün ders başı yaptı.



Okulların açılmasıyla sabahın erken saatlerinde E-5 Karayolu'nda trafik yoğunluğu yaşandı.

E-5 Karayolu Haliç Köprüsü, Mecidiyeköy istikameti ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü mevkilerinde de trafik yoğunluğu yaşandı.



İBB verilerine göre İstanbul'da trafik yoğunluğu saat 07.30'da yüzde 55 olarak ölçüldü.

Trafik yoğunluğu yüzde 67 olarak ölçüldü.

Yoğunluk saat 08.00 itibarıyla yüzde 67'e ulaştı. Saat 08:30 itibariyle ise yüzde 80'e kadar yaklaştı.

Servis araçları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. İşe giden vatandaşlar ve okullarına giden öğrenciler nedeniyle bazı otobüs ve metrobüs duraklarında sıra oluştu.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, özellikle okul servislerinin araç trafiğinde oluşturabileceği yoğunluk nedeniyle servis sürücülerinin dikkatini üst düzeyde tutup kazaları önlemeye yönelik denetim yapıldı.

Ekipler, başta Fatih, Bakırköy, Beyoğlu, Sarıyer, Üsküdar, Kadıköy ve Beykoz olmak üzere birçok alanda uygulama noktası kurdu.

Uygulamada, şoförlerin ehliyetine, araçların yetki belgelerine ve yan tarafında logo olup olmadığına, servis içerisinde kemer takılıp takılmadığına, araç muavininin bulunup bulunmadığı, yolcu sayısına ve ayakta yolcu taşınıp taşınmadığına ilişkin kontroller yapıldı.

Fatih Adnan Menderes Bulvarı'ndaki uygulama noktasında okul servisleri denetlendiği sırada hafif ticari araç arızalandı.

Durumu fark eden ekipler, arızalan aracı itip güvenli alana aldı.

Beyoğlu'ndaki denetimde ise bir okul servisinin muayenesi bittiği gerekçesiyle sürücüsüne 1506 lira trafik cezası kesildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN