Ramazan Pişkin cinayetinde yeni gelişme | Katil Erkan Baykut tutuklandı! Skandal savunma...

"Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin'in katili Erkan Baykut'un savcılık ifadesi ortaya çıktı. Baykut, Pişkin’i tanımadığını kendisine cinsel saldırıda bulunan Afgan uyruklu S.M olduğunu sandığı için öldürdüğünü söyledi. Zanlı Erkan Baykut, ifadesinin ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Öte yandan iki yıl önce annesini yaralayan katilin babasına ait iş yerinin de Pişkin'in iş yerine yakın bir bölgede olduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Giriş Tarihi 02 Şubat 2024, 09:45 Güncelleme 02 Şubat 2024, 18:29
Ramazan Pişkin cinayetinde yeni gelişme | Katil Erkan Baykut tutuklandı! Skandal savunma...

İÇİNDEKİLER

"Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin'in katili Erkan Baykut tutuklama talebi ile nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.



Baykut'un savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı.

"RAMAZAN PİŞKİN'İ TANIMIYORUM, ONU AFGAN ZANNETTİM"
Erkan Baykut, babasına ait dükkanda çalıştığını söyledi. Ramazan Pişkin'i tanımadığını söyleyen Baykut, "Ben kendisini S.M isimli Afgan uyruklu şahıs zannettim. S.M isimli kişiyi babamın yanında çalıştığı için tanımıştım. Kendisi beni evine davet ederdi. Bana sigara içtiğimi bildiği için uyuşturucu ve Afgan macunu olarak bilinen maddelerden veriyordu. Ben kendimi kaybediyordum" dedi.




"CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN S.M OLDUĞUNU SANDIM"
Aynı şahıslar tarafından cinsel istismara uğradığını söyleyen Baykut, "Ben bu şahıslar tarafından 2017-2021 yılları arasında cinsel istismara uğradım. Bu cinsel istismara ilişkin bir şikayetim olmadı. Sadece aileme anlattım. Olay günü de Ramazan Pişkin isimli kişiyi S.M olduğunu bilerek yaralamak amacıyla yanına gittim. Gittiğimde önce kendisine taş attım. Taş isabet etmeyince kendisi taşı alarak bana karşılık verdi. Ben de olayın heyecanıyla üzerimdeki bıçağı çıkararak karın bölgesine 2-3 defa sapladım. Daha sonra bağrışma sesleri duymam üzerine olay yerinden kaçarak uzaklaştım" şeklinde konuştu.

"PİŞMANIM"
Erkan Baykut kendisine sorulan soru üzerine herhangi bir dini cemaat ya da grupla bağlantısının olmadığını söyledi.

Ramazan Pişkin'i ilk kez 2021 yılında sosyal medyada gördüğünü söyleyen Baykut, "Daha sonra da babamın dükkanına 5 dakika mesafedeki Çaycı Ramazan Hoca isimli iş yerinde gördüm. Kendisinin S.M olduğunu anladım. Kendisini sürekli rüyalarıma giriyordu. Suçta kullandığım bıçağı Eminönü'nden aldım. Öldürme kastım yoktu. Yaralamak amacıyla gitmiştim. Pişmanım" ifadelerini kullandı.

TUTUKLANDI
Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından şüpheli Erkan Baykut, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Erkan Baykut tutuklandı.

Pişkin'in katili Erkan Baykut gözaltına alındı


ANNESİNİ DE BIÇAKLADIĞI ORTAYA ÇIKTI
Hakkında "kasten yaralama", "tehdit", "mala zarar verme" ve "hırsızlık" gibi suçlardan 9 kayıt olduğu öğrenilen Erkan Baykut'un bundan iki yıl önce de annesini bıçakla yaraladığı öğrenildi.

Katil Erkan Baykut'un evi

Baykut, buradaki işlemlerinin ardından Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne gönderildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin'in İstanbul'un Fatih ilçesinde dün uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybettiğini anımsatarak, "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucu Ramazan Hoca'nın katil zanlısı Erkan Baykut yakalanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ramazan Hoca'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan olayla ilgili yeni detaylara ulaşıldı.

CİNAYETTE YENİ DETAYLAR
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlının saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Aksaray'a kadar yürüdüğünü, buradan otobüsle Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı'na gittiğini ve sonra Hacıhüsrev Mahallesi'ne geçtiğini tespit etti.

Ramazan Pişkin'in Fatih'teki çay ocağı

Çalışmasını derinleştiren polis ekipleri, adresini belirlediği şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı. Zanlının babasına ait iş yerinin de Pişkin'in iş yerine yakın bir bölgede olduğu öğrenildi.

Katil Erkan Baykut'un evi

ZANLININ EVİ BASIN MENSUPLARI TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bu arada, şüphelinin yakalandığı ev basın mensupları tarafından görüntülendi.

Katil Erkan Baykut'un evi

Zanlının bir süredir yalnız yaşadığı, annesinin iki hafta önce evden ayrıldığı öğrenilirken, iki katlı binanın giriş katında yer alan dairenin dağınık olduğu görüldü.

Katil Erkan Baykut'un evi

Cinayet şüphelisinin komşusu Faruk Öztürk, olayı duyduğunda şoke olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Şahsı tanıyoruz. Komşumuzdu. Gerçekten kendi halinde bir çocuk. Bu nasıl oldu ilerleyen zamanlarda inşallah aydınlanacak. Madde bağımlısı olduğuyla ilgili bir şey görmedik, yalan olmasın. Evde annesi ve ablası da vardı. Ancak birkaç gündür annesi evde yoktu. Ailesiyle ilişkileri iyiydi, bir sıkıntı yoktu. Bazı tartışmalar oluyordu ama o kadar şiddetli değildi."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN