Son dakika: Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada karar! Kadir Yasak'a müebbet

Son dakika haberleri... Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu vuran Kadir Yasak’ı, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Karar davasının ardından Ece Erken'den peş peşe paylaşımlar geldi. Erken'in paylaşımlarında adalet, cehennem ve kul hakkı gibi ifadeler kullanması dikkat çekti.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2024, 16:48 Güncelleme 22 Ocak 2024, 17:34
Son dakika: Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin davada karar! Kadir Yasak’a müebbet

İÇİNDEKİLER

İstanbul Bakırköy'de meydana gelen olayda, Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu sahibi olduğu balık restoranında silahlı saldırıya uğramıştı. Mahmutyazıcıoğlu olay yerinde hayatını kaybederken, şoförü de yaralanmıştı.

Olayın ardından tetiği çekenlerin de aralarında olduğu 20 kişi hakkında dava açıldı. Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan duruşmasına tutuklu ve tutuksuz sanıklar avukatlarıyla birlikte katıldı. Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu da avukatlarıyla birlikte duruşmada hazır bulundu. Sanık ve avukatları önceki celse verilen esasa ilişkin mütalaaya ilişkin son savunmalarını yaptı.

"KASTEN ÖLDÜRME OLMADIĞINA SİZİ İNANDIRAMADIM"
Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu vuran sanık Kadir Yasak, olay anında yere doğru ateş ettiğini söyleyerek, "Böyle bir olay yaşandığı için çok pişmanım. Ben kasten öldürme olmadığına sizi inandıramadım galiba ama az ceza almak için demiyorum. Olayın aslı budur. Ben öldürme suçunu kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.

"O İNSANI ORADAN UZAKLAŞTIRDIM"
Kadir Yasak'ın ağabeyi olan ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu sürüklediği görüntüleri ortaya çıkan Ali Yasak ise, hakkında gerçek olmayan iddialarda bulunulduğunu söyleyerek, "2 yıldır tutuklu kalmama neden olan iddianamede aleyhime hiçbir şey yok. Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmeye gittiğimde üzerimde silah yoktu. Ben o insanı oradan uzaklaştırdım. Kendimi siper ettim ama yine de mahkemeyi inandıramadım" dedi. Diğer sanıklar da tahliye ve beraatlerini talep etti. Alınan savunmaların ardından mahkeme kararını açıkladı.

4 SANIĞA MÜEBBET
Mahkeme Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu vuran Kadir Yasak'ı, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cezada herhangi bir indirim uygulanmadı. Kadir Yasak ayrıca, "kasten yaralama", "yağma" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından da 15 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu vurulduktan sonra sürükleyen Ali Yasak'ı da "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ali Yasak ayrıca, "kasten yaralama" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından da 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklar Seccad Yeşil ve Serkan Dagman'ı da, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Seccad Yeşil ayrıca, "yağmaya teşebbüs" ve "kasten yaralama" suçlarından da toplamda 13 yıl, Serkan Dagman ise, "kasten yaralama" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

3 SANIĞA TAHLİYE
Sanık Abdülkadir Kara, "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 10 yıl, "kasten yaralamaya yardım etme" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Mahkeme sanığın tahliyesine hükmetti. Ayrıca sanık, Kerem Öztürk, yağmaya teşebbüsü azmettirme" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası alarak tahliye edildi. Sanık Gökhan Karakan'ın da, "yağmaya teşebbüs" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi.

Mahkeme 7 sanığı, "suçluyu kayırma" suçundan 5 ay hapis cezası, 3 sanığa ise bu suçtan 3 bin lira adli para cezası verdi. Diğer 3 sanığın ise tüm suçlardan beraatlerine karar verildi.

ECE ERKEN'DEN PEŞ PEŞE PAYLAŞIMLAR
Karar davasının ardından Ece Erken'den peş peşe paylaşımlar geldi. Erken'in paylaşımlarında adalet, cehennem ve kul hakkı gibi ifadeler kullanması dikkat çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN