Antalya Serik'teki sahilde bulunan ceset Merve Şevval Elmas'a mı ait? Genç kızın ailesinden DNA örneği alınacak

Antalya Serik'teki bir otelin sahilinde dün bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kentte 12 gün önce kaybolan Merve Şevval Elmas'a (18) ait olma ihtimalini değerlendirdi. İşte sizler için derlediğimiz 21 Ocak TAKVİM yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2024 Güncelleme 21 Ocak 2024, 07:01
Antalya Serik’teki sahilde bulunan ceset Merve Şevval Elmas’a mı ait? Genç kızın ailesinden DNA örneği alınacak

İÇİNDEKİLER

Antalya Serik'teki bir otelin sahilinde dün bir kadın cesedi bulundu.

Polis ekipleri, cesedin kentte 12 gün önce kaybolan Merve Şevval Elmas'a (18) ait olma ihtimalini değerlendirdi. Bunun üzerine genç kızın ailesinden DNA örneği alınmasına karar verildi.



130 MİLYON DEVRETTİ
6 ve 5+1 bilen çıkmayınca 130 milyon 369 bin 499 lira devretti. 5 bilenler 2 milyon 153 bin 663 lira, 4 bilenler 4 bin 697 lira, 3 bilenler 343 lira, 2 bilenler ise 34 lira alacak.



CANKURTARAN
Çanakkale Ayvacık açıklarında balıkçı Veli Koyuncu, avlanmaya çıktığı Ege Denizi'nde Yunan Sahil Güvenlik botunun içinde yaklaşık 30 kaçak göçmenin bulunduğu lastik botu batırmaya çalıştığını fark etti. Türk balıkçıların haber vermesiyle bölgeye Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Lastik botta bulunan kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak Türkiye tarafına getirildi.



24 YIL SONRA AYNI ACI
Filistin'de İsrail'e karşı 2000'de İkinci İntifa'da dünyanın gözleri önünde Muhammed Durra katledildi. Aradan yıllar geçti. İsrail- Gazze Savaşı'nda Durra'nın Bureyc Mülteci Kampı'ndaki evleri bomba ile yerle bir edildi. Bu saldırıda da Durra'nın kardeşi Ahmed ed-Durra hayatını kaybetti. Gözü yaşlı baba Cemal ed-Durra, İsrail saldırısında öldürülen oğluna veda ederken, "Kardeşin Muhammed'e selam söyle" ifadelerini kullandı.



DUA TARTIŞMASI
Diyarbakır Kulp'ta Kaymakam Burak Akeller'in, cuma namazında imam M.K'yı, hutbede "Şehitler için dua etmediği" iddiasıyla darp ettiği iddiası yankı uyandırdı. Valilik soruşturma başlattı. Kaymakam Akeller ise "İmam şehitler için dua okumadı. Dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. Darp etmedim" ifadesini kullandı.



YUNAN ASKERİ GÖREV KAÇKINI
Husiler'in ticari gemilere saldırdığı Kızıldeniz'de ABD öncülüğünde Refah Muhafızı Operasyonu adında deniz görev gücü kararı alındı. Yunanistan da Kızıldeniz'de bu oluşuma bir fırkateynle katılma kararı aldı. Husilere karşı görev alacak "YDRA" firkateyninin 17 mürettebatı, bu görevden kaçtı. İstifalarını verdikleri ortaya çıktı. Yayımlan açıklamada, hükümetin İsrail'in yanında yer aldığı ve askerlerin, kendilerinin bir intihar görevine gönderildiklerini anladıkları için istifa ettiklerini hatırlattı.


BÜYÜK MÜJDE
Almanya'da yeni vatandaşlık yasasının federal mecliste kabul edilmesiyle Alman vatandaşlığına geçiş kolaylaştırılarak, çifte vatandaşlığın önündeki engel kaldırılmış oldu. Milyonlarca Türk vatandaşını da yakından ilgilendiren yasa ile Alman vatandaşlığına geçerken diğer ülkenin vatandaşlığından çıkma zorunluluğu da kaldırıldı. Böylece isteyenler çifte vatandaşlığa sahip olabilecek.

POLİS FATMA'YA SON GÖREV
Gana'da görev yaparken sıtmaya yakalanan polis memuru Fatma Akın Akıllı (34), tedavi gördüğü Ankara'da yaşamını yitirdi. Akıllı'nın cenazesi, memleketi Karabük'ün Safranbolu ilçesinde toprağa verildi. Bu arada Akıllı'nın şehit statüsüne girip girmediğinin tespiti için de çalışma başlatıldığı öğrenildi.

ÇILGIN TÖREN
Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah, oğlu Prens Abdul Mateen'i Anisha Rosnah ile evlendirdi. Dini nikahta sadece erkekler yer aldı. 10 gün sürecek. Törenin 2 milyon dolara mal olduğu açıklandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN