150 milyon TL'lik vurgun! Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı | İfadeleri ise “pes” dedirtti: Asıl biz mağduruz

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ile eşi Beril Talu, 150 milyon TL’lik vurgun yapıp Gürcistan’a firar etti. Dün İstanbul’a geldikleri ihbarını alan ekipler, ikiliyi havalimanında enseledi. İfadeleri ise “Pes” dedirtti: Asıl biz mağduruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2024 Güncelleme 06 Ocak 2024, 09:06
150 milyon TL’lik vurgun! Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı | İfadeleri ise “pes” dedirtti: Asıl biz mağduruz

İÇİNDEKİLER

Kıvanç Talu, sosyal medya platformu Instagram'da "Var Böyle Tipler" hesabıyla tanındı. Eşi Beril Talu ile reklam kampanyası yapacakları bahanesiyle 100 milyon lira toplayıp kayıplara karıştı. Soruşturma derinleşince, rakamın 150 milyonu aştığı ortaya çıktı.

Çiftin şoförleri ve dadıları dahil herkesi dolandırdıkları vurgulandı. Çift hakkında soruşturma başlatıldı. İkili için yurt dışına çıkış yasağı kararı çıkarıldı. Talu'ların daha önce Portekiz'e kaçtığı ya da Gürcistan'a firar etmiş olabilecekleri vurgulandı.

ALANDA OPERASYON
İşte dün önemli bir gelişme yaşandı. Öğle saatlerinde Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun Gürcistan'dan kalkan bir uçakla İstanbul'a gelecekleri öğrenildi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görevli Havalimanı polisi hemen harekete geçti. İkili uçaktan iner inmez Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Pasaportlarına el konulan Kıvanç ve Beril Talu, emniyete götürüldü. Çift ilk sorgulamada suçlamaları kabul etmedi.


'TEFECİLİK YAPTILAR'
En ilginci ise kendilerine inanan mağdurları suçlamaları oldu. Vurgun iddialarını kabul etmeyen şüphelilerin "Biz onlardan borç para aldık. Asıl onlar tefecilik yaptılar. Asıl suçlu onlar" dedikleri belirtildi. Asayiş şube müdürlüğünde işlemleri tamamlanan ikili, Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Çift, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN