Milli boksör Görkem Kaynar’ın kalbiyle hayat buldu: “Görkem’in kalbi artık bana emanet"

Milli boksör Görkem Kaynar, trafik kazasında hayatını kaybetti. Kalbi, Ferit Azimli’ye nakledildi. Genç adam “Görkem’in kalbi artık bana emanet. Kalp atışını dinleyebilmek bir mucize” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ocak 2024 Güncelleme 02 Ocak 2024, 07:01
Milli boksör Görkem Kaynar’ın kalbiyle hayat buldu: “Görkem’in kalbi artık bana emanet

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yaşayan Ferit Azimli'ye doğuştan kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Azimli, 2016'da üniversite okumak için İstanbul'a geldi. 2018'de kalp krizi geçirdi. Kalp yetmezliği yaşayan Azimli, organ nakil sırasına kaydoldu. Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde nakil sırasına yazıldı.



Durumu kötüleşen Ferit Azimli'ye AÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından yapay kalp takıldı. Eğitimini yarıda bırakıp Antalya'ya taşınan Ferit Azimli, Akdeniz Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü kazandı. Azimli, 2020'de Türk vatandaşı oldu.


HER NEFES ALIŞIMDA ONU HATIRLAYACAĞIM
İşte hayat sırasına yazılan Ferit'e beklediği can, milli boksörden geldi. Isparta'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen milli boksör Görkem Kaynar'ın kalbi Ferit'e nakledildi.

6 sene sonra gelen telefonla hayatının değiştiğini belirten Ferit Azimli, şunları söyledi: "Yıllarca yapay kalple yaşadım. Cihazın sesi olmadan kalbin atışını dinleyebilmek benim için bir mucize. Kalbin atma sesi çok farklı. 6 senedir kalbimin attığını duymuyordum, çünkü cihazın sesi bastırıyordu. Onu duymak bir mucize. Görkem'in kalbi artık bana emanet. Her nefes aldığımda onu hatırlayacağım. Şimdi tek hayalim ayağa kalkıp özgürce yürümek..."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN