Tekirdağ'da tekstil atölyesinin deposunu uyuşturucu imalathanesine çevirmişler!

Tekirdağ'da jandarma operasyonunda, tekstil atölyesinin deposunun uyuşturucu imalathanesine çevrildiği ortaya çıkarıldı. İşte sizler için derlediğimiz 29 Aralık tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2023 Güncelleme 29 Aralık 2023, 06:59
Tekirdağ’da tekstil atölyesinin deposunu uyuşturucu imalathanesine çevirmişler!

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ'da jandarma ekiplerinin çalışmasında, Süleymanpaşa ilçesi Nusratlı Mahallesi'ndeki tekstil atölyesinin deposunda uyuşturucu üretildiği belirlendi.

Y.Ö.'ye ait depoda arama yapan jandarma ekipleri, uyuşturucu imalatında kullanılan havalandırma, ışıklandırma, kurutma, filizlendirme ile iklimlendirme sistemleri, 889 kök Hint keneviri ile 4 kilo 550 gram esrar ele geçirdi.

Y.Ö.'nün evindeki aramada ise ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 8 mermi olduğu belirlendi. Silaha ve mermirelere el konulup atölye sahibi Y.Ö. ile işletmede bekçi olarak çalışan Y.K., adliyeye sevk edildi.

SÜPER DİNO
Erzurum'da Kübra ve Kadir Kasımoğlu çiftinin sahiplendiği 5 aylık British cinsi "Dino" isimli kedi yavrusu 4. kattaki evin balkonundan yere çakıldı. Felç kaldı. Yapılan tetkiklerde omuriliğinde kırıklar tespit edilen kedi, bir süre yoğun bakımda takip edildi. Dino, yaklaşık 4 saat süren mikrocerrahi müdahalenin ardından hem hayata tutundu hem de felç kalmaktan kurtarıldı. Uzmanlar sevimli kedinin 6 ay ya da 1 yıl içinde tamamen normale döneneceğini açıkladı.



KOD ADI: FERGIO HOUSE
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emir verdi. Ekipler, "KAFES-26 Operasyonu" için harekete geçti. 'Fergio House' isimli hesabı inceledi. Bu hesaptan paylaşım yapanlar tespit edildi. İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak "Fergio House" operasyonu düzenlendi. Bu hesaptan müstehcen içerikli videolar paylaşan 19 şüpheli ele geçirildi. Evlerde 2 bin adet sahte 100 dolarlık banknota el konulurken Yerlikaya şöyle dedi: Halkımızın huzurunu kaçıranları adalete teslim etmeye kararlıyız.

145 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 144 milyon 951 bin lira devretti. 5 bilenler 214 bin 993'er, 4 bilenler 2 bin 288'er, 3 bilenler 105'er, 2 bilenler 10'ar lira ikramiye alacak.

VAHŞET
D.K., çalışmak için Kırgızistan'dan Antalya'ya geldi. 25 Eylül'de sırra kadem bastı. 5 kişilik polis ekibi D.'yi bulmak için harekete geçti. 200 kameranın görüntülerini saniye saniye inceledi. Ekipler, şüpheli gördükleri 10 kişiyi sorguya aldı. Kırgız kadının son olarak M.Y. ile görüştüğünü, ardından da onun tanıştırdığı E.B.'nin (52), evine gittiğini tespit etti. Polis ekipleri M.Y. ve E.B.'yi operasyonla gözaltına aldı. B.K.'nin yanında öldüğünü, cesedini evinin yakınındaki araziye gömdüğünü anlattı. Ceset bulunurken B. tutuklandı. Genç kadının cesedi ise kızı tarafından elbisesinden tanındı.

SON COLİ
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) PKK'nın Kamışlı'daki sözde Asayiş Sorumlusu Eymen Coli'yi, adım adım takip etti. Başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi. Terörist Coli, sınırda güvenlik güçlerimize yönelik eylemleri organize eden hainler arasında olması nedeni ile MİT'in hedefindeydi. Coli'nin akrabalarının da büyük bir bölümünün örgütte olduğu tespit edildi.

SİLAHLARA VEDA
Avustralyalı makine mühendisi ve silah üreticisi Gaston Glock, 94 yaşında yaşama veda etti. Lüksemburg'da 1999 yılında bir iş ortağı tarafından kendisine düzenlenen suikasttan yaralı kurtulan Gaston, 1980'li yıllarda daha sonra giderek popüler hale gelecek tabanca markası Glock'u tasarlayarak patentini elde etti. Suikast silahı olarak da kullanılan Clock, bir çok ünlü filminde vaz geçilmez aracı haline geldi.

SÜRÜYLE SAPIK!
Konya'da çoban İ.B., 2 koyun ve 1 keçiyi kaybetti. Sürü sahibi İ.K. ve H.O., adama tecavüz etti. 14'er yıl ceza yedi.

445 POLİSE NEŞTER
İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı: FETÖ ile irtibatlı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN