![bu-baligin-tam-mevsimi-en-lezzetli-en-sagliklisi-aralik-ayinda-yeniyor-ne-levrek-ne-hamsi-onu-mutlaka-simdi-de-1702913499236.jpeg](https://iatkv.tmgrup.com.tr/1a36ef/0/0/0/0/0/0?u=https%3a%2f%2fitkv.tmgrup.com.tr%2f2023%2f12%2f18%2fbu-baligin-tam-mevsimi-en-lezzetli-en-sagliklisi-aralik-ayinda-yeniyor-ne-levrek-ne-hamsi-onu-mutlaka-simdi-de-1702913499236.jpeg&mw=700)
SAÇ GÜZELLİĞİNDEN BEYİN SAĞLIĞINA KADAR FAYDA SAĞLIYOR!
İşte palamut balığını tüketmeniz durumunda vücudunuza sağlayacağı faydalar;
Kalp Sağlığı: Omega-3 yağ asidi içeriği ile kalp sağlığını destekler, damar sağlığını korur.
Kolesterol Düzenleyici: Potasyum içeriği sayesinde kolesterolü düzenler, kan basıncını azaltır.
Cilt Güzelliği: Cildin parlak ve canlı görünmesini sağlar.
![bu-baligin-tam-mevsimi-en-lezzetli-en-sagliklisi-aralik-ayinda-yeniyor-ne-levrek-ne-hamsi-onu-mutlaka-simdi-de-1702913505396.jpeg](https://iatkv.tmgrup.com.tr/90b43b/0/0/0/0/0/0?u=https%3a%2f%2fitkv.tmgrup.com.tr%2f2023%2f12%2f18%2fbu-baligin-tam-mevsimi-en-lezzetli-en-sagliklisi-aralik-ayinda-yeniyor-ne-levrek-ne-hamsi-onu-mutlaka-simdi-de-1702913505396.jpeg&mw=700)
Saç Sağlığı: Saç köklerini güçlendirir, dökülmeyi ve kırılmayı önler.
Sinir Sistemi ve Hafıza: Sinir hücrelerini destekleyerek sinir sistemi sağlığını güçlendirir, hafızayı kuvvetlendirir.
Diş ve Kemik Sağlığı: Düzenli tüketildiğinde diş ve kemik yapısını güçlendirir.
Besin Değeri: Protein ve D vitamini bakımından zengin, A vitamini, folik asit, potasyum, fosfor içerir.
![bu-baligin-tam-mevsimi-en-lezzetli-en-sagliklisi-aralik-ayinda-yeniyor-ne-levrek-ne-hamsi-onu-mutlaka-simdi-de-1702913509031.jpg](https://iatkv.tmgrup.com.tr/582fb3/0/0/0/0/0/0?u=https%3a%2f%2fitkv.tmgrup.com.tr%2f2023%2f12%2f18%2fbu-baligin-tam-mevsimi-en-lezzetli-en-sagliklisi-aralik-ayinda-yeniyor-ne-levrek-ne-hamsi-onu-mutlaka-simdi-de-1702913509031.jpg&mw=700)
PALAMUT NASIL PİŞİRİLİR?
PALAMUT TUZLAMA:
Torik ve büyük palamutlar için tercih edilen bu yöntemle, balığın doğal yağlı dokusunu koruyarak tuz ve limonla muazzam bir lezzet elde edebilirsiniz.
PALAMUT LAKERDASI:
Büyük palamutların yağlı yapısıyla uyumlu olan lakerdası, özel sosları ve baharatlarıyla sofranıza enfes bir seçenek sunar.
![bu-baligin-tam-mevsimi-en-lezzetli-en-sagliklisi-aralik-ayinda-yeniyor-ne-levrek-ne-hamsi-onu-mutlaka-simdi-de-1702913506420.jpg](https://iatkv.tmgrup.com.tr/c63212/0/0/0/0/0/0?u=https%3a%2f%2fitkv.tmgrup.com.tr%2f2023%2f12%2f18%2fbu-baligin-tam-mevsimi-en-lezzetli-en-sagliklisi-aralik-ayinda-yeniyor-ne-levrek-ne-hamsi-onu-mutlaka-simdi-de-1702913506420.jpg&mw=700)
FIRINDA PALAMUT TARİFİ:
Fırın tepsisine yerleştirilmiş palamutlar, baharatlar ve sebzelerle birlikte fırında pişirilerek sağlıklı ve lezzetli bir seçenek oluşturur.
PALAMUT TAVA:
Izgaradan sonra en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Taze palamutlar tavada pişirildiğinde, dışı kıtır kıtır, içi ise yumuşacık olur.