DNA testiyle gelen servet! Miras savaşında yeni perde: ABD'li kardeşler davayı kazandı

Henry ile Candice Jackson, Kasım Pırlant’a açtıkları babalık davasını DNA testiyle kazandı. İki kardeş, üvey anneleri Tülay Pırlant’a bırakılan 100 milyon dolarlık vasiyetin iptalini istedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2023 Güncelleme 10 Aralık 2023, 06:59
DNA testiyle gelen servet! Miras savaşında yeni perde: ABD’li kardeşler davayı kazandı

İÇİNDEKİLER

İzmirli işadamı Kasım Pırlant (69), 1973'te eğitimini sürdürmek amacıyla gittiği ABD'de lokanta satın aldı ve 1978 yılında emlak işine girdi. 1985 yılında İzmir'de alışveriş merkezleri sahibi olan Pırlant, gayrimenkul alanında yaptığı yatırımlarla sayılı zenginler arasına girdi. Pırlant, yazar Tülay Pırlant ile 9 Aralık 1985'te ABD'de evlendi. Çiftin oğulları Zafer Pırlant 11 Şubat 2012'de ABD'de geçirdiği trafik kazasında 24 yaşında yaşamını yitirdi. Oğullarının ölümüyle yıkılan Pırlant çifti, kazadan 4 ay sonra boşandı.





Chicago'da doğup büyüyen Henry Kevin Jackson (33) ve Candice Jackson (39) kardeşler, 1999 yılında ölen anneleri Carolyn Jackson'ın kendilerine verdiği bilgiler ışığında babalarının Kasım Pırlant olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Jackson kardeşler, İzmir'de biyolojik babaları olduğu iddiasıyla Kasım Pırlant'a 3 yıl önce babalık davası açtı.

Kardeşler davasında haklıydı ve Pırlant'ın çocukları olduğunu kanıtlayınca yeni bir adım daha atıldı. ABD'li kardeşler, Tülay Pırlant'a vasiyetnamenin iptali için 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Kasım Pırlant'ın ABD'li kardeşlerden miras kaçırmak amacıyla, Ege- Cmc Gayrimenkul ve K.T.Z. İnşaat Limited Şirketleri'nin hisselerini eski eşi Tülay Pırlant'a devretmesi nedeniyle mirastan mal kaçırma davası olarak da bilinen 'muris muvazaası nedeniyle iptal davası' açıldı. İptal davası açılan mirasın 100 milyon dolar olduğu belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN