Asgari ücrette ilk toplantı tarihi belli oldu! ARALIK 2023 TOPLANTI TAKVİMİ Asgari ücret zam toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak?

Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayının ilk haftasında toplanacağını belirtiyor. Bakan, asgari ücretin Ocak ve Temmuz aylarında iki kez artırıldığını hatırlatarak, 2024 yılında ise sadece tek bir zam yapılması yönünde çalışmaların devam ettiğini vurguluyor. İşte asgari ücrette ilk toplantının yapılacağı tarih... Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı, çalışanların ve işverenlerin yakından takip ettiği bir konu olarak öne çıkıyor. Toplantıda, ekonomik koşullar ve piyasadaki değişimler göz önünde bulundurularak, asgari ücretin yeni miktarı belirlenecek. Bakan Vedat Işıkhan, bu sürecin hassasiyetle yürütüldüğünü ve tüm tarafların görüşlerinin dikkate alındığını ifade ediyor.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2023, 15:35 Güncelleme 27 Kasım 2023, 15:58
Asgari ücrette ilk toplantı tarihi belli oldu! ARALIK 2023 TOPLANTI TAKVİMİ Asgari ücret zam toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak?

İÇİNDEKİLER

2024 yılı asgari ücret zammı için heyecan dorukta. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ilk toplantı tarihiyle ilgili açıklamada bulundu. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında asgari ücret zammı ne zaman ve zamlı asgari ücret toplantı tarihleri yer alıyor. İşte 2024 asgari ücret zammı ve tüm merak edilenler...

İLK TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili toplantı tarihini açıkladı. Buna göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 1 Aralık'ta yapacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2024 İÇİN ÜÇ FARKLI HESAP

Asgari ücrete %30 oranında zam yapılması durumunda maaş 3.420 lira artış gösterecek ve 14.822 lira olacak.

Asgari ücrete %35 oranında zam yapılması durumunda maaş 3.990 lira artacak ve 15.392 lira olacak.

Asgari ücrete gelen zam oranı %40 olursa maaş 4.560 lira artacak ve 15.962 lira olacak.

ASGARİ ÜCRETLE NELER DEĞİŞECEK?

2024 yılında asgari ücrete gelecek zam ile beraber staj ücreti, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı, GSS primi gibi kalemlerde artış olacak.

"TEK ZAM OLACAK ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasında "Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.