Trabzon'da şiddetli fırtına yangınlara neden oldu! İtfaiye ekipleri sarp bölgeye müdahale edemiyor | Vali Aziz Yıldırım bölgede: Ölü ya da yaralı var mı?

Trabzon'un bir çok ilçesinde akşam saatlerinde şiddetli rüzgarın etkisiyle ortaya çıkan yangınlar korku ve paniğe yol açtı. Çıkan yangının ardından itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. İlk belirlemelere göre yangında herhangi bir can kaybı olmadı. Öte yandan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Sürmene ilçesi Yeniay mahallesi Baştımar mevkiindeki yangın çıkan bölgede incelemelerde bulundu. Vali Yıldırım, çıkan yangınların en büyüğünün Sürmene'de olduğunu belirterek 17 adet evin tahliyesini gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2023, 21:00 Güncelleme 26 Kasım 2023, 23:59
Trabzon’da şiddetli fırtına yangınlara neden oldu! İtfaiye ekipleri sarp bölgeye müdahale edemiyor | Vali Aziz Yıldırım bölgede: Ölü ya da yaralı var mı?

İÇİNDEKİLER

Dün AFAD'tan bugün Trabzon için kuvvetli ve tam fırtına beklendiğine dair duyuru yapılmasının ardından bugün sabah saatlerinde mevsim normallerinin üzerinde 25 santigrat derece hava sıcaklığının hissedildiği Trabzon'da öğleden sonra şiddetli rüzgar etkisini gösterdi.

40 ARI KOVANI VE BİR EV YANDI
Trabzon'un Ortahisar, Maçka, Tonya, Yomra ve Sürmene ilçeleri başta olmak üzere 10'un üzerinde noktada orman, örtü, trafo ve ev yangınları çıktı.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle bir çok yangının yaşandığı şehirde akşam saatlerinde Sürmene ilçesi, Yeniay mahallesi Baştımar mevkiinde çıkan yangında 40 arı kovanının ve bir evin yandığı öğrenildi.

Çıkan yangının ardından itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. İlk belirlemelere göre çıkan yangınlarda henüz bir can kaybı yaşanmazken bazı yerlerde mal kayıplarının yaşandığı öğrenildi.

EKİPLER SARP BÖLGEYE ULAŞAMIYOR
Maçka ilçesi Esiroğlu mevkiinde şiddetli rüzgar ve fırtınaların ardından ormanlık alanda yangın çıkarken yangına itfaiye ekipleri bölgenin sarp ve ulaşılamaz olması nedeniyle müdahale edemezken yangının büyümesinden endişe ediliyor.

TRABZON VALİSİ AZİZ YILDIRIM BÖLGEDE
Trabzon'un bir çok ilçesinde çıkan yangınların ardından Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Sürmene ilçesi Yeniay mahallesi Baştımar mevkiindeki yangın çıkan bölgede incelemelerde bulundu. Çıkan yangınlarla ilgili son durumu paylaşan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Hepimize geçmiş olsun. Sürmene'de, Maçka'da ve Akçaabat'ta küçük çaplı yangınlar var ama en büyüğü Sürmene'deki. Akçaabat ve Maçka'daki yangınlar söndürüldü.

Şimdi de Sürmene'dekini kontrol altına almaya çalışıyoruz. İtfaiye yangın söndürme araçları ve ekipler buradaki yangına müdahale ediyor. Tedbir amaçlı olarak tespit ettiğimiz 17 adet evin tahliyesini gerçekleştiriyoruz. 7 tanesini şu ana kadar boşalttık. Bunların hepsi tedbir amaçlı. Bu evlerden çıkan vatandaşlarımız güvenli yerlere yerleştirildi.

Yangınlar çok büyük orman yangınları değil ancak çok büyük bir rüzgar var, bu rüzgar da her zaman aynı yönden esmiyor. Farklı yönden estiği için de arkadaşlarımız kendilerini güvenli bir duruma alarak yangını söndürme çalışmalarını yapmaları gerekiyor. Dumandan etkilenen üç tane arkadaşımız şu an hastanede. Hayatı tehlikeleri yok. Şimdilik durum bu. Ekipler gelmeye devam ediyor, inşallah kısa zamanda söndürülür diye temenni ediyoruz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN