SMA mücadelesi! Eyüp ve Zeynep Yaman çifti 4 aylık yavruları Aziz Ali’yi kaybetmemek için mücadele ediyor

Eyüp ve Zeynep Yaman çifti, “(SMA) Tip 1” hastalığına yakalanan 4 aylık yavruları Aziz Ali’yi kaybetmemek için mücadele ediyor. SMA savaşçısı 6 aylık Aziz Ali’nin kampanyası yüzde 33’e ulaştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2023 Güncelleme 17 Kasım 2023, 06:59
SMA mücadelesi! Eyüp ve Zeynep Yaman çifti 4 aylık yavruları Aziz Ali’yi kaybetmemek için mücadele ediyor

İÇİNDEKİLER

Adana'da yaşayan laboratuvar teknisyeni Zeynep ile yoğun bakım hemşiresi Eyüp Yaman çiftinin ilk çocukları olan Aziz Ali'ye doğumunda alınan topuk kanından SMA Tip-1 teşhisi kondu. Sağlıkçı çift, oğulları için Türkiye'de ücretsiz olarak uygulanan gerekli tedavi yollarına başvurdu.

Aziz Ali'nin tedavisi nedeniyle çalışamayan anne Zeynep Yaman "Anne ve baba olarak sağlıkçıyız. Bugüne kadar başkalarına şifa bulduk. İlk ve tek evladımız Aziz Ali için desteklerinizi bekliyorum" dedi. Oğlunun kas kaybının ileri seviyelere ulaşmadan bu kampanyayı bitirmek istediklerini belirten Zeynep Yaman, şöyle konuştu: Bebeğimin doğduktan 20-25 gün sonra topuk kanından yapılan testle SMA Tip-1 hastası olduğu kesinleşti.

Biz inanamadık. Çünkü hiçbir semptomu yoktu. Biz onu destekli bir şekilde tuttuğumuzda ayağının üzerinde bile durabiliyordu. Sonrasında tedavi sürecine başladık. Çok erken tanı aldık ve bu ilaca da bir an evvel başlatmak istiyoruz.Ali de yaşıtları gibi yürüsün, koşsun istiyoruz ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. Kampanya yüzde 33'e ulaştı."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN