Tekne kazası geçiren Ali Sabancı yaşananların ardından ilk kez görüntülendi!

Ali Sabancı, Yunanistan’da tekne kazası geçirdi. 5 gün entübe edildi. İyileşti. Hastane kontrolünde görüntülendi. Keyfi yerindeydi. İşte sizler için derlediğimiz 7 Kasım tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Kasım 2023 Güncelleme 07 Kasım 2023, 07:01
Tekne kazası geçiren Ali Sabancı yaşananların ardından ilk kez görüntülendi!

İÇİNDEKİLER

İşadamı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos'ta tekne tatiline çıktı. Yunanistan'da kayalıklara çarptı. Feci kaza sonrası Sabancı çifti ağır yaralandı. Ali Sabancı günlerce yoğun bakımda kaldı. Eşi Vuslat Sabancı sayısız estetik operasyon yaptırdı.

Ve ünlü iş insanı aylar sonra ortaya çıktı. Bir dizi operasyon geçiren Ali Sabancı, yaşananların ardından ilk kez objektiflere yansıdı. Sabancı'nın kontrolleri için hastaneye gittiği ortaya çıktı. Keyfinin yerinde olduğu görülen Ali Sabancı, doktoruyla 'çak' yaptıktan sonra otomobiline binerek evine geri döndü.



KO'PARA'N YANAR
Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde bulunan 14 kilometrelik kumsal, kum zambaklarıyla şenlendi. Tüm sahil beyaza kesildi. Yetkililer ise vatandaşları uyarıp şu bilgiyi verdi: Kum zambakları Dünya Doğa Koruma Birliği'nce koruma altına alındı. Bu nedenle koparmak yasak. Cezası ise 244 bin 315 TL...



30 MİLYON TL'LİK MONET
Fransız ressam Claude Monet'in tablosu açık artırmada satışa çıkıyor. "Les Saules, Giverny" (Söğütler, Giverny) adlı tablonun Paris'te 3.22 milyon dolar (yaklaşık 30 milyon TL) gibi rekor bir fiyata alıcı bulması bekleniyor. 1886'da yapılan tablo 1948'den bu yana Yahudi kökenli bir ailenin evinde bulunuyordu. Satışa çıkacak olan tablo, sanatçının nadir bulunan eserleri arasında...

İRAN SALDIRIYI HABER VERDİ
ABD'nin eski Başkanı Trump, İranlı general Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından, Tahran yönetimi ile arasında geçtiğini iddia ettiği konuşmayı anlattı. Trump, "İranlılar aradı. 'Başka çaremiz yok, itibarımızı kurtarmak için sizi vurmamız lazım. Belli bir askeri üsse 18 füze fırlatacağız ama endişelenmeyin üsse ulaşmayacaklar' şeklinde garanti verdiler. O geceyi hatırlıyorsunuz. Gergin olmayan tek kişi bendim çünkü ne olacağını biliyordum" ifadelerini kullandı.

MEZAR AÇILSIN HUZUR BULALIM
Münevver Karabulut, 17'sinde bir lise öğrencisiydi... 2009 yılında sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledildi. Kan donduran cinayet, Türkiye'nin gündeminden düşmedi. Cinayetten sonra 197 gün sonra kaçan, teslim olduktan sonra da koğuşunda intihar eden Cem Garipoğlu'nun yaşadığına yönelik tartışmalar ise bitmedi. Süreyya Karabulut'un 'mezar açılsın' talebi defalarca reddedildi. Şoke eden talep ise Mehmet Nida Garipoğlu'ndan geldi. Katilin babasının 'mezar açılsın' talebini, Karabulut Ailesi tarafından bir kez daha yanıtlandı: Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, baba Garipoğlu'nun, oğlunun mezarının açılması talebini SABAH'a değerlendirdi. Baba Karabulut "Şaşkınım. O mezar açılsın, asıl biz rahat edelim. Biz huzur bulalım" dedi.
Gül KİREKLO



YÜREKLER YANDI
Siirt'te bir otomobil, kontrolden çıkarak devrildi. LGP'li olduğu öğrenilen araç alev aldı. Araçta bulunan anne Aynur Yaşar ile çocukları Beritan, Viyan, Bahoz, Rodi ve Cudi yanarak öldü. Baba Mehmet Yaşar yaralandı.

188 MİLYON DEVRETTİ
6 + JOKER bilen çıkmayınca 188 milyon 444 bin lira devretti. 5+1 bilen de olmadı. 5 bilen bir kişi, bir milyon 155 bin lira kazandı. 4 bilenler 4 bin 494'er, 3 bilenler 323'er, 2 bilenler 33'er lira ikramiye alacak.



383 BİN DEVRETTİ
10 bilen çıkmayınca 383 bin lira devretti. 9 bilenler 8 bin 806'şar, 8 bilenler 682'şer, 7 bilenler 124'er, 6 bilenler 21'er, hiçbir numarayı bilemeyenler 17'şer lira alacak.

MENGENE OPERASYONU
Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde kumar, tombala, oyun makineleri ve yasa dışı bahis suçlarına yönelik 77 ilde eş zamanlı olarak 28 bin 314 personelin katılımıyla düzenlenen Mengene operasyonunda 517 şüpheli hakkında idari işlem, 118 kişi hakkında ise adli işlem yapılırken 33 şüpheli de gözaltına alındı.
Ömer ÇETİN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN