Ağrı'da Nuh'un Gemisi'ne ait kalıntılarının olduğu ortaya çıktı! İngiliz medyası manşetine taşıdı: “Dünyanın merkezi Ağrı olacak”

Ünlü arkeologların araştırması sonucu Ağrı Doğubayazıt’taki kalıntıların ‘Nuh’un Gemisi’ne ait olduğu ortaya çıktı... İngiliz medyası, “dünyanın merkezi Ağrı olacak” yorumunu yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2023 Güncelleme 29 Ekim 2023, 06:57
Ağrı’da Nuh’un Gemisi’ne ait kalıntılarının olduğu ortaya çıktı! İngiliz medyası manşetine taşıdı: “Dünyanın merkezi Ağrı olacak”

İÇİNDEKİLER

İngiliz medyası, yılın en önemli müjdelerinden biri olarak Ağrı Doğubayazıt'taki çalışmayı manşete çıktı... İlçedeki 'Nuh'un Gemisi' kalıntılarının olduğuna inanılan alandan alınan kaya ve toprak numuneleri incelenmişti, araştırmanın ilk sonuçları çıktı.

Sonuçlara göre, bölgede milattan önce 5500 ve 3000 yılları arasındaki dönemden itibaren insan faaliyetlerinin olduğu belirlendi. Prof. Dr. Faruk Kaya, "Tarihlendirmeyle birlikte geminin burada olduğunu söylemek mümkün değil. Bunun ortaya çıkabilmesi için uzun süreli çalışmamız gerekiyor. Bundan sonraki dönemde İTÜ, Andrew Üniversitesi ve AİÇÜ öncülüğünde ortak çalışma yapma konusunda mutabakata vardık. İleriki süreçte 3 üniversite bu alanda çalışmalarını sürdürecek" dedi. Bu haber dün İngiltere'de en çok okunan ve paylaşılan haber oldu. Özellikle Daily Mail gazetesi, "Dünyanın her ülkesinden Ağrı'ya gitmek isteyenler olacak" diye yazdı.



İNGİLTERE'DE EN ÇOK OKUNAN HABER
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Nuh'un Gemisi'ne ait kalıntıların olduğuna inanılan alan, yılın her dönemi yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN