"Süper babaanne" sevgisiyle otizmli torununu hayata bağladı

Ayşe Karaaslan, 72 yaşındaydı. Annesi babası boşanan torunu Yiğit’e 4 yaşından itibaren kucak açtı. Özel bakıma muhtaç olan Yiğit’i adeta sarıp sarmaladı. Tedavisiyle ilgilenip onu hayata bağladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2023 Güncelleme 11 Ekim 2023, 07:02
Süper babaanne sevgisiyle otizmli torununu hayata bağladı

İÇİNDEKİLER

Antalya'da yaşayan Yiğit Karaaslan, polis bir anne ve babanın evladı olarak dünyaya geldi. 2 yaşında hareketlerinde değişim fark edildi. Otizmli olduğu belirlendi. Yiğit 4 yaşına girdiğinde annesi ve babası ayrılmaya karar verdi.

Babasıyla kalan Yiğit'i daha sonra babaannesi Ayşe Karaaslan sahiplendi. Babaannesiyle Antalya'ya yerleşen Karaaslan, görev yeri nedeniyle ayrı kaldığı babasıyla da yaklaşık 1 yıl sonra bir araya geldi. 14 yaşına geldiğinde ise babasını kalp krizi nedeniyle kaybetti.

'BEN DE ONUNLA BÜYÜDÜM'
Ona güç veren tek kişi babaannesiydi. Fedakar kadın, küçükken hırçın davranışlar sergileyen Yiğit'i sakin, günlük işlerini yapabilen bir genç olarak yetiştirdi. Yiğit, tuvalet alışkanlığından yemek yemeye kadar tüm davranışları babaannesi sayesinde öğrendi.

Komşuları tarafından "süper babaanne" olarak nitelendirilen 72 yaşındaki Karaaslan şunları söyledi: Yiğit hastalığı nedeniyle ataklar geçirirdi. Saldırgandı. Her tarafımı mosmor ederdi. Çok sinirli olduğu zaman banyoya soktum, devamlı duş aldırdım. Ayaktan başlardım başına kadar masaj yapardım, sakinleşsin diye. Çocuğun istediğini pişirirdim, masajını yapardım, saatinde uyutmaya çalışırdım. Onunla yeniden büyüdüm. Geceleri bile ayrılmamak için aynı odada yatıyoruz. Annesi çıksa istese, dayanamam, ben de giderim onunla beraber.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN