15 yıl önce kucaklarına aldıkları Bengisu bebek cam kemik hastası çıkmıştı! Çift ikinci bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına aldı

Hümeyra-İsmail Üsnet, 15 yıl önce Bengisu’yu kucakladı. Ancak kızları cam kemik hastası çıktı. Kendileri de genetik taşıyıcıydı. Bunun üzerine tüp bebek tedavisi ile genetik ayıklama yapıldı. Ve çift ikinci bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2023 Güncelleme 10 Ekim 2023, 07:01
15 yıl önce kucaklarına aldıkları Bengisu bebek cam kemik hastası çıkmıştı! Çift ikinci bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına aldı

İÇİNDEKİLER

Ankara'lı meyraİsmail Üsnet çifti 15 yıl önce evlendi. Bengisu adlı kızları dünyaya geldi. Ancak bu mutluluk Bengisu'nun hastalığı ile gölgelendi.

Kolu kırılan küçük kızın cam kemik hastası olduğu belirlendi. Üstelik hastalık genetikti. Anne ve babanın da taşıyıcı olduğu tespit edildi.

Çift, hayatlarını kızlarına adarken Bengisu'nun bir kardeşinin olması en büyük dileğiydi.

Ancak anne-baba doğal yollarla tekrar çocuk sahibi olmak istediğinde dünyaya gelecek bebekleri de aynı hastalığı taşıyabilirdi. Tek çare genetik ayıklamanın yapıldığı tüp bebek tedavisiydi.

GEN HARİTASI ÇIKARILDI
Çift kadın hastalıkları ve tüp bebek uzmanına gitti. Önce tüp bebek yöntemiyle bir embriyo elde edildi. Ardından genetik ayıklama ile embriyodaki cam kemik hastalığının geni temizlendi.

Ve Üsnet çifti 15 yıl sonra tekrar anne-baba olmanın mutluluğuna erdi. Kızları Buğlem Lina'yı sağlıkla kucağına alan anne meyra Üsnet, "Yaşadığımız mutluluğu kelimelerle anlatmak mümkün değil" dedi. Prof. Dr. Berfu Demir ise tedaviyle ilgili şu bilgileri verdi: Ailenin gen haritası çıkarıldı. Toplam 7 adet embriyo geliştirdik.

Embriyolar teste gönderildi. Üç tanesinin genetik olarak sağlıklı olduğu belirlendi. Çift sağlıklı embriyonun transferi ile kızları Buğlem Lina'yı sağlıklı bir şekilde kucaklarına aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN