Listeledik! İstanbul'da gezilmesi gereken ücretsiz 4 müze

İstanbul'da bulunan ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanlardan bazıları ücretsiz olarak gezilebilecek. Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamak ve İstanbul'un tarihi zenginliklerini daha geniş bir kitleyle buluşturmak amacıyla ücretsiz giriş sağlanacak. İşte gezilmesi gereken yerler listesi haberimizde...

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 14:28 Güncelleme 09 Ekim 2023, 14:28
Listeledik! İstanbul’da gezilmesi gereken ücretsiz 4 müze

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet'in 100. yıl coşkusu hayatın farklı alanlarında kendini gösteriyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı 29 Ekim Pazar gününden itibaren İstanbul'un simgelerinden olan Yerebatan Sarnıcı başta olmak üzere bazı müzeler ücretsiz olarak gezilebilecek. İşte İstanbul'da ücretsiz müzeler hakkında merak edilen detaylar…

İSTANBUL'DA ÜCRETSİZ MÜZELER HANGİLERİ?

Cumhuriyet'in 100. Yılını şerefine İstanbul'da Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk, Panorama 1453, Şerefiye Sarnıcı müzeleri ücretsiz olarak gezilebilecek.

MÜZELER KAÇ GÜN ÜCRETSİZ GEZİLECEK?

29 Ekim 2023 Pazar günü başlayan ücretsiz müze kampanyası 100 gün boyunca devam edecek.

YEREBATAN SARNICI NEREDE?

Yerebatan Sarnıcı (Basilica Cistern), İstanbul'un Sultanahmet bölgesinde, Ayasofya ve Topkapı Sarayı gibi tarihi ve turistik yerlere oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır.

PANORAMA 1453 NEREDE?

Panorama 1453, İstanbul'un fethini (1453 yılında II. Mehmet tarafından gerçekleştirilen) anlatan büyük bir panoramik tabloya sahiptir. Panorama 1453, Topkapı İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'nin hemen yanında, Topkapı Sarayı'nın yakınında yer almaktadır. Bu tarihi alan, İstanbul'un fetih tarihine ilgi duyanlar için önemli bir ziyaret noktasıdır.

MİNİATÜRK NEREDE?

MİNİATÜRK, Türkiye'nin farklı bölgelerinden ve dünya çapındaki önemli yapıların minyatürlerini sergileyen bir turistik atraksiyondur. MİNİATÜRK, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasını daha yakından tanıma fırsatı sunar.

MİNİATÜRK, Eyüp ilçesinde yer almaktadır ve İstanbul'un merkezi bölgelerine kolayca ulaşılabilir. Park, minyatürlerin yanı sıra ziyaretçilere Türkiye'nin tarihini ve kültürünü anlatan bilgi panoları ve interaktif sergiler sunar.

ŞEREFİYE SARNICI NEREDE?

Şerefiye Sarnıcı, İstanbul'un Fatih ilçesinin Şehzadebaşı semtinde yer almaktadır. Şerefiye Sarnıcı, Bizans dönemine dayanan bir su depolama yapısıdır ve tarihi öneme sahiptir. İstanbul'da tarihi ve turistik yerler arasında yer aldığı için ziyaretçiler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir mekandır.