Facia üstüne facia: Birer gün ara ile İstanbul ve Ankara'da iki ayrı doğal gaz patlaması meydana geldi

İstanbul Bahçelievler’deki doğal gaz patlamasında vanaların açık olduğu belirlendi. İntihar şüphesi değerlendirildi. Ankara Mamak’ta da meydana gelen doğal gaz faciasında 1 kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2023 Güncelleme 30 Eylül 2023, 07:00
Facia üstüne facia: Birer gün ara ile İstanbul ve Ankara’da iki ayrı doğal gaz patlaması meydana geldi

İÇİNDEKİLER

Türkiye, birer gün ara ile İstanbul ve Ankara'da iki ayrı doğal gaz patlaması haberiyle sarsıldı. İstanbul Bahçelievler'e bağlı Şirinevler mahallesinde önceki gün yaşanan doğal gaz patlamasında Özgür Çoban, Ömer Özdemir ve Ahmet Bal, hayatını kaybetti. 4 kişi de yaralandı. Sultan Çoban'a ait patlama yaşanan evde oğlu Özgür Çoban'ın yalnız olduğu ortaya çıktı.

OCAK AÇIK UNUTULDU!
Evdeki doğalgaz vanasının açık olduğu iddiası üzerine savcılık intihar şüphesini değerlendirmeye aldı. Komşuları ise doğalgaz kokusu geldiğini, uyarılarını kimsenin dikkate almadığını iddia etti. Ankara Mamak'ta ise 6 katlı apartmanın giriş katında dün sabah ocağın açık unutulması nedeniyle doğal gaz patlaması meydana geldi. 68 yaşındaki Fatma Köse hayatını kaybetti.



İş Güvenliği ve Sağlığı Uzmanı Ogün Şimşek: Kombilerde olan patlamaların yüzde 40'ı, dışarıyla hava temasının kesilmesinden dolayı oluşuyor. Yaklaşık yüzde 30'u delinen ve eskiyen tesisatın değiştirilmemesinden oluyor. Kombilerin olduğu mekânların hava bağlantılarını dışarıyla kesmeyelim. Bakımlarını yetkili servislere yaptıralım.
Huzeyfe ATCI

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN