Uzmanlar bile korkarak açıkladı! İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Kayseri, Sivas! O tarihte öyle bir gelecek ki...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki hafta için hava durumu tahminlerini paylaştı. Kuvvetli sağanak yağışların başlayacağı gün için alarm verildi. Meteoroloji uzmanları gelen yağışın doğal afet boyutunda olduğunu belirtiyor. Özellikle bu illerde yaşayanlar dikkat! Yağmur vorteksi için uyarı verildi. İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Kayseri, Sivas illerinde yaşayanlara özellikle duyuru yapıldı. İşte kuvvetli yağışların başlayacağı tarih ve saat...

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 12:12 Güncelleme 25 Eylül 2023, 12:13
Uzmanlar bile korkarak açıkladı! İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Kayseri, Sivas! O tarihte öyle bir gelecek ki...

İÇİNDEKİLER

Son dakika hava durumu raporu! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki beş güne ait haritalı hava durumu tahminlerini açıkladı. Tahminlere göre birçok ili afet boyutunda sağanak yağmur bekliyor. İşte detaylar...

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Öte yandan yurt genelinde hava sıcaklıklarının perşembe gününden itibaren azalmaya başlayacağı belirtildi.

İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde sağanak yağışın etkili olacağı ifade edildi.

DOĞAL AFET BOYUTUNDA

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'a meteorolojik bir olayın yaklaştığını duyurdu.

Gelen yağışların doğal afet boyutunda olacağı belirtildi.

Meteoroloji uzmanı isim sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda "Ben bile korktum" diyerek yağışlı havalar için dikkatli olunması gerektiğini ifade ettti.

YAĞMUR VORTEKSİ NEDİR?

Yağmur vorteksi, atmosferik döngülerin özel bir türüdür ve nadir görülür. Bu meteorolojik olgu, belirli bir bölgede yoğunlaşarak düşük basınçlı bir hücre oluşturur ve sonucunda yoğun yağışlar meydana gelir. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde bu tür olaylar önemlidir, çünkü su kaynaklarına önemli katkı sağlar..

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT!

Bugünden itibaren özellikle batı bölgelerinde sıcaklık hissedilir şekilde düşecek. Perşembe günü başlayacak sağanak yağmurun hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor.