Sabancı ailesinin evindeki gizli kayıt skandalında yeni detay! Şifreli isimlendirme ortaya çıktı

Son dakika haberleri...Merhum iş insanı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, aile bireylerinin sağlık durumlarıyla ilgili doktorlarla yaptığı bir toplantıyı gizlice kayda alan hemşire hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Evin diğer hemşiresi Dilek A.Ç. 'tanık' sıfatıyla Savcılıkta ifade verdi. Dilek A.Ç, şüpheli hemşire Mukaddes S'nin telefonunda eskiye yönelik ses kayıtları da bulunduğunu, bu ses kayıtlarını Sabancı Müzesi 1, Sabancı Müzesi 2 şeklinde isimlendirdiğini söyledi.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 10:25 Güncelleme 25 Eylül 2023, 10:34
Sabancı ailesinin evindeki gizli kayıt skandalında yeni detay! Şifreli isimlendirme ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Merhum iş insanı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı'nın bır toplantısında gizli kayıt skandalı ortalığı karıştırdı. Olay 6 Aralık 2022'de meydana geldi.

Mukaddes S., isimli hemşire Sabancılar'ın konutunda hemşire olarak çalışıyordu. Olay günü Türkan Sabancı Sakıp Sabancı Müzesi olan Atlı Köşk'te aile bireylerinin sağlık durumlarına ilişkin bir toplantı düzenlendi.

SES KAYDINA ALIRKEN YAKALANDI
Toplantıya, kendi alanında uzman 4 doktor dışında bir de hemşire Mukaddes S., katıldı. Toplantı başlandığı sırada Türkan Sabancı, hemşirenin telefonuyla toplantıyı gizlice ses kaydına aldığını fark etti.

Toplantıya katılanlar hemşireye müdahale ederek kayıt yapmasını engelledi.

Evde yaşanan skandal olay sonrası söz konusu durum toplantıya katılanlar tarafından tutanak altına alındı.

Tutanakta Mukaddes S.'nin toplantıda rıza dışı şahsi telefonu ile ses kaydı aldığı, kendisinin de kayıt yaptığını kabul ettiği belirtildi.

İŞİNE SON VERİLDİ
Türkan Sabancı hemşirenin işine son verirken, ailenin avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Şikâyet dilekçesinde şüphelinin kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçunu işlediğini bu nedenle cezalandırılması gerektiğini belirtti.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Şikâyet üzerine savcılık olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Olayda yeni bir gelişme yaşandı. Ailenin hemşiresi Mukaddes S'nin gizli kayıt yaptığının fark edilmesi üzerine başlayan yargı sürecinde diğer hemşire Dilek A.Ç. tanık oldu.

'KAYIT YAPMADIM İFTİRA ATIYORLAR'
Savcılık soruşturması kapsamında skandalların odağındaki hemşire Mukaddes S'nin ifadesi alınmıştı.

Mukaddes S. ifadesinde; toplantıda evin idari işler müdürü Osman G'nin nöbet konusuyla ilgili değişikli olmadığını söylediği ve konu üzerinde tartışmaya başladıklarını anlattı.

Konuşma sırasında evin uşağı olan Ebru Y'nin bir anda kendisine yönelerek 'Kayıt mı alıyorsun sen?' diyerek sorması üzerine diğer çalışanların başına dikilerek elinden zorla telefonunun alındığını, ancak herhangi bir kayıt yapmadığını, üzerine atılan isnatların asılsız olduğunu savunmuştu.

HİÇBİR YERDE ÇALIŞAMAYACAKSIN
İfadesinin devamında; telefonu doğru nöbet listesini göstermek için çıkardığını öne süren Mukaddes S, yanlış anlaşıldığını belirterek; "Kendilerine kayıt almadığımı göstermeme rağmen ağır hakaret ve tehditlere maruz kaldım.

Bana kendisini şikâyet ederlerse işsiz kalacağımı ve hiçbir yerde çalışamayacağımı söylediler. Daha sonra Ebru Y. bana Türkan Sabancı'nın yanına gitmemi ve kendisiyle ilgilenmemi söyleyerek masadan kalkmamı istedi.

Ben masadan ayrıldıktan sonra hakkımda tutanak hazırladıklarını öğrendim. Tutanakta yazılanları kabul etmiyorum." dedi.

'TELEFONUNDA GEÇMİŞE YÖNELİK KAYITTALAR VARDI'
Soruşturma kapsamında Sabancıların evinin diğer hemşiresi Dilek A.Ç. 'tanık' sıfatıyla ifade verdi.

Dilek A.Ç. ifadesinde; olay günü ailenin sağlığıyla ilgili yapılan toplantıda Ebru Y. adlı çalışanın Mukaddes S'nin ses kaydı aldığını fark ettiğini söyledi.

Mukaddes S'den kaydı silmesini istediklerinde telefonunda başka tarihlerde de kayıt aldığını gördüklerini aktaran Dilek A.Ç, "Sabancı Müzesi 1', 'Sabancı Müzesi 2' şeklinde kayıtları isimlendirmişti.

Bu kayıtları silmesi için Ebru Y. rica etti" diye konuştu. Olayla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN